Hlavní obsah

Judo club Orlová sbírá úspěchy na turnajích. Pro další rozvoj potřebuje vybavení

Novinky, Věra Šejdová

Malí judisté z Orlové se po výměně trenérů a vedení klubu dostávají mezi špičku nejen v kraji, ale i v ČR. "Letos jsme posbírali více než 30 medailí, za které jsem na své svěřence pyšný. Pro další rozvoj ale potřebujeme vybavení," hodnotí situaci předseda a trenér Judo Clubu Orlová Tomáš Heczko.

Foto: archiv Judo club Orlová

závody v Ostravě

Článek

Judo je krásný olympijský sport, který pro svůj provoz vyžaduje špičkové sportovní vybavení. Jedná se především o žíněnky tzv. tatami a různé posilovací pomůcky. Právě ty teď chybí malým judistům z Orlové. 

„Naší hlavní činností je podpora mládeže a dětí, které judo baví a chtějí se mu věnovat. Pro další rozvoj a práci s dětmi ale potřebujeme dovybavit tělocvičnu. Proto jsme se rozhodli požádat naše spoluobčany o podporu,” vysvětlil Tomáš Heczko.

„Aktuálně nejvíce potřebujeme novou tatami, která stojí téměř 120 000 Kč, ale schází nám také další vybavení, jako jsou švihadla, balóny nebo posilovače zápěstí. Budeme vděčni za jakoukoliv pomoc a příspěvek na vybavení. Můžeme garantovat, že každá koruna půjde přímo na sportovní vybavení tělocvičny,” dodal Heczko.

Judo club Orlová je sportovní klub, který se věnuje mládežnickému, vrcholovému i rekreačnímu judu a sebeobraně. Oddíl juda v Orlové má tradici již od roku 2006, kdy fungoval pod názvy MSK Sambo a JUDO Morava. Od roku 2015 nese název Judo club Orlová. Oddílu se podařilo v tomto roce získat zkušené a zapálené profesionály, kteří se snaží předávat své znalosti a zkušenosti dále a podporovat rozvoj JUDA u mládeže, ale i dospělých a veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám