Hlavní obsah

Judisté v Praze bojují o republikový titul

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. 10. se v Praze ve sportovní hale Folimanka utkají nejlepší čeští judisté o titul Mistrů ČR pro rok 2010.

Foto: Jana Horáková

Tým USK Praha, trojnásobní Mistři ČR družstev mužů

Článek

Zápasy probíhají dle pravidel juda v sedmi váhových kategoriích. Každý oddíl vybere svého nejlepšího zástupce pro danou váhovou kategorii a v této celkové sestavě sedmi judistů nastupují oddíly proti sobě k vzájemnému utkání od nejlehčích vah po nejtěžší.

Vítězem utkání je oddíl s větším počtem výher jednotlivých zápasů. Pro postup do finále extraligy se musí oddíly probojovat přes tři předchozí vyřazovací kola. Proto finále Extraligy nabízí pěkný pohled na opravdu kvalitní české judo.

Samotné finále Extraligy proběhne pod střec­hou pražské sportovní haly Folimanka v sobotu 30. října. Do Finále o titul Mistři ČR se letos probojovala čtyři nejlepší družstva – Sokol Praha Vršovice, SJ Litoměřice, USK Praha a Sokol Mohelnice.

Největším favoritem souteže je USK Praha, která je již tři roky po sobě nositelem titulu Mistři ČR družstev mužů. Na tuto kvalitní podívanou se můžete přijít podívat od 11:30 do sportovní haly Folimanka v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám