Hlavní obsah

Josef Zíma zazpíval v Domě kultury v Kroměříži všechny své zásadní šlágry

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plejádu svých oblíbených písniček „naservíroval“ na svém vystoupení ve čtvrtek 1. října v Domě kultury v Kroměříži zpěvák Josef Zíma. Pořad s názvem Setkání s Josefem Zímou, který vyprodukovala agentura Rajcha, byl zcela záměrně uveden v Den seniorů.

Foto: Miroslav Pláňava

Josef Zíma měl v Kroměříži úspěch.

Článek

„Tak tady jsem už roky nebyl. ale myslím, že si to i dnes pěkně užijeme,“ pronesl hned po příjezdu do Domu kultury v Kroměříži Josef Zíma, který proslul nejen jako zpěvák dechovky, ale také jako herec a také zpěvák populárních písniček či rokenrolu. Velkého úspěchu se však dočkal i v muzikálu a letos byl oceněn Cenou Thálie za celoživotní mistrovství.

Jeho vystoupení se odehrálo v Hudebním sále, kde ovšem neseděli jen příznivci dechovky, ale také pár zástupců mladší generace. A ti všichni ocenili zpěvákův pěvecký výkon a šarm, s jakým si své písně moderoval. Došlo dokonce i několik „veselých zážitků z natáčení“, stejně jako na dotazy z publika.

Největšího ohlasu se dočkaly nejen písničky typu Když k nám přijdou Šumaři, Cikánko ty krásná nebo Venoušku, Venoušku, ale také třeba známá písnička Dejte mu zahrát, pane inšpektóre, kterou Josef Zíma kdysi zpíval ve filmu Pěnička a Paraplíčko a potažmo v televizním seriálu Hříšní lidé města pražského.

Došlo i na „hašlerky“ (Po starých zámeckých schodech a další) stejně jako jednu z jeho nejkrásnějších písniček, a to Prstýnek, kterou jako princ Radovan zpíval ve filmové pohádce Princezna se zlatou hvězdou. Rozmanitý repertoár ocenilo publikum srdečným potleskem a spokojeným výrazem v tváři.

„Pan Zíma je neskutečný profík. I když má třeba problémy s nohama, a proto během svého devadesátiminutového vystoupení občas zpíval vsedě, byly na programu snad všechny jeho zásadní písně. Navíc stále disponuje příjemným a znělým hlasem, skvělou pamětí a umí vtipně vyprávět. Na své roky má šarmu na rozdávání,“ řekla jedna z návštěvnic Soňa Drábková.

Pořadem s Josefem Zímou byl v Domě kultury v Kroměříži odstartován „měsíc legend“. V dalších dnech tady vystoupí folkový bard Karel Plíhal (7. října), Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou  s pořadem Smích a písničky (12. října), britské jazzové Mike Fletcher trio (21. října) nebo kultovní rocková kapela ECHT! (23. října).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám