Hlavní obsah

Jižní Čechy získaly kvalitní jazzovou a bluesovou scénu - Jazz & Blues Club Highway 61

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před půlrokem se v Českých Budějovicích otvíral nový klub zaměřený převážně na hudební žánry pro jižní Čechy spíše méně obvyklé. Po první podzimní sezóně se ukazuje, že v regionech patří mezi nejzajímavější hudební místa v ČR a snese srovnání s nejuznávanějšími pražskými kluby zaměřenými na jazz a blues.

Foto: Martin Taichman

klub Highway 61, interiér

Článek

Klub Highway 61 vznikl přestavbou bývalého rockového klubu Martys´ v českobudějovickém spolkovém a kulturním domě Slavie. A spojením dvou subjektů, bluesově zaměřeného malého klubu hudebního nadšence a „blues – guru“ Karla Macharta a organizace Jihočeský jazzový festival, která  na jihu Čech pořádá letní jazzové festivaly i samostatné klubové koncerty na různých scénách.

Výsledkem je zajímavý hudební prostor plný hudebních artefaktů z celého světa,  fotografií jazz and blues legend, poslechové knihovny čítající několik set originálních CD, které vám obsluha ráda zapůjčí k poslechu či prohlédnutí. A hlavně prostor plný zajímavých koncertů kapel z celé Evropy i zámoří. Na kvalitně ozvučeném podiu během pár měsíců stihl zahrát Fred Wesley, John Medeski, Sharon Lewis, D. Herrero, Laco Dezci, The Soul Jazz orchestra a desítky dalších kapel.

V únorovém programu se představí Chantal Poullain & Štěpán Markovič Trio (14. 2.) s koncertním projektem obsahujícím slavné francouzské šansony speciálně upravené pro doprovodné jazzové trio, chicagský kytarista Rene Trossman (15. 2.), Peter Lipa Band (20. 2.). Z březnové nabídky se zmiňme například o Ten years after (UK, 12. 3.)  a Michalovi Prokopovi a Framus Five (26. 3.).

U originálních stolů namalovaných desítkou známých výtvarníků si můžete vychutnat skvěle opečovaný Budvar i Plzeň. Dobrá kombinace asi jako jazz a blues.

Reklama

Výběr článků

Načítám