Hlavní obsah

Jiří Korn a Antonín Panenka změří své síly na mistrovství ČR v poolbilliardu

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendech 24. a 25. března a 31. března a 1. dubna se koná mistrovství České republiky v poolbilliardu v kategorii seniorů. Vidět budou známé osobnosti z oblasti sportu, médií i kultury a zároveň i legendy českého kulečníku.

Foto: Pavel Mašek

Poolbilliardové koule

Článek

Již tento víkend v sobotu 24. 3. a neděli 25. 3. se uskuteční mistrovství České republiky v kulečníku (konkrétně poolbilliardu) v kategorii seniorů, v disciplínách 8-ball (sobota) a 9-ball (neděle). Disciplíny 10-ball a 14.1. nekonečná se odehrají následující víkend.

Mistrovství se zúčastní například zpěvák, komik, herec (osobnost roku 2006, majitel ocenění Thálie a držitel první příčky na festivalu Grand Prix v Paříži za hit Robinson) Jiří Korn, legenda českého i světového fotbalu, jenž v roce 1976 ve finále mistrovství Evropy rozhodl penaltový rozstřel proti Německu vršovickým dloubákem Antonín Panenka a také pětinásobný držitel ceny TýTý moderátor Martin Severa.

Jelikož se jedná o závěr série mistrovství republiky v poolbilliardu před finálovým dnem a je uznáván jako samotné vyvrcholení série mistrovství republiky, hraje se v dres codu A (společenská černá obuv a kalhoty, bílá košile s dlouhým rukávem, vesta a motýlek), který nejlépe reprezentuje tento gentlemanský sport.

Na mistrovství České republiky se může přijít podívat kdokoliv, kdo bude mít zájem vidět legendy českého kulečníku v akci - a to zdarma. Diváci však musí mít na paměti, že je třeba dopřát hráčům klid na hru a nenarušovat atmosféru slavnostního dne. Hraje se v pražské herně ve Vršovicích Harlequ´in Praha od 9.30 hodin.

Další podrobnosti o českém kulečníku lze shlédnout na oficiálním webu Českomoravského billiardového svazu www.cmbs.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám