Hlavní obsah

Jiným směrem: výstava obrazů a soch v Galerii Goltzova tvrz v Golčově Jeníkově

Novinky, Ladislav Málek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třictá výstava v Galerii Goltzova tvrz v Golčově Jeníkově představí díla čtrnácti autorů z přelomu 20. a 21. století. Nese název Jiným směrem.

Foto: Ladislav Málek

Tomáš Bím, Vodárna

Článek

V Golčově Jeníkově bývalo zvykem chodit na výstavy mistrů české krajinomalby a umění převážně počátku 20. století. Třicátou výstavou nazvanou Jiným směrem ale kurátoři vstoupili do naprosto jiných vod.

Je zde k vidění sedmdesát obrazů a soch od umělců tvořících na přelomu 20. a 21. století. „Výstavu jsme pojmenovali tak trochu symbolicky. Přestavujeme malíře a sochaře, kteří si zvolili svou vlastní cestu, odlišnou od „klasiků“, které jsme doposud vystavovali. Přiklonili se k abstraktní formě, minimalismu, velkým formátům, kontrastu, ale i důrazu na detail,” píše se v katalogu výstavy.

Vystaveno je 14 umělců. Zastoupeni jsou Olbram Zoubek, Ivan Exner, Jiří Hilmar, Vladimír Komárek, Miloslav Chlupáč, Josef Jíra, Tomáš Bím, Josef Liesler, Stanislav Kolíbal, Aleš Lamr, Jiří Anderle, Bohdan Kopecký, Jan Kubíček a Adolf Born.

Galerie Golzova tvrz je otevřena denně včetně svátků od 10 do 16 hodin až do 14. července, kdy výstava končí.

Další informace: www.galeriegoltzovatvrz.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám