Hlavní obsah

Jihomoravská Miss Junior se setkala s hejtmanem během evakuace

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes pracovní vytížení a probíhající simulovanou evakuaci přijal ve středu 16. listopadu hejtman Michal Hašek Miss Junior Jihomoravského kraje Michaelu Vitulovou. Ta během setkání zmínila fakta, která překvapila samotnou ředitelku soutěže.

Foto: archiv Miss Junior

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek a Miss Junior 2011 Jihomoravský kraj Michaela Vitulová.

Článek

Dvacetiletá studentka brněnské Newton Colege brala přihlášení a cestu soutěží jako svou osobní výzvu. Přes nemalé zdravotní problémy, která Michaela má, absolvovala vše, co soutěž vyžadovala a pořadatelům ani neprozradila, že její zdravotní stav například některé fyzické aktivity během soustředění Škola Miss Junior ani nedoporučuje.

„Chtěla jsem si sama nastavit hranice svých možností, dokázat především sama sobě, že zvládnu v životě i věci, které mi lékaři příliš nepovolují,“ vysvětlila křehká blondýnka, která bude jako Miss Junior Jihomoravského kraje patronkou série preventivních programů kraji. „A v tomto ohledu mi soutěž přinesla velkou zkušenost a jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla," dodala.

Setkání na Krajském úřadě v Brně proběhlo během cvičného vzniku mimořádné události v jaderné elektrárně Dukovany spojené s únikem radioaktivních látek do ovzduší a následnou fiktivní evakuací obyvatelstva. Michaela Vitulová ovšem nikam spěchat nemusela. Naopak poseděla s panem hejtmanem ve velmi přátelské diskuzi nad rámec časového rozmezí oficiálních setkání. Během rozhovoru se hejtman opět velmi kladně vyjádřil k filozofii soutěže a přislíbil spolupráci v nadcházejícím, třináctém ročníku Miss Junior.

„Michal Hašek byl prvním z hejtmanů, který svou záštitou před několika lety podpořil filozofii soutěže – hledáme charisma, ne ramínko na šaty. Líbila se mu myšlenka prevence zdravého životního stylu a otevřená kritika bulimie a anorexie. Následně na spolupráci s Miss Junior přistoupily i další kraje, což je podle nás z velké části jeho zásluha. Proto jsme velmi poctěni, že také pod jeho záštitou proběhnou v roce 2012 školení na základních, středních, případně vysokých školách v Jihomoravském kraji, jejichž patronkou bude právě Miss Junior 2011 Jihomoravský kraj Michaela Vitulová,“ informovala Jana Veselá z realizačního týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám