Hlavní obsah

Jičínská radnice chce znát názor občanů

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak úspěšně komunikuje se svými občany jičínská radnice, je předmětem ojedinělého dotazníku, který nabídl svým občanům k vyplnění městský úřad. Radnici zajímá, jak lidé hodnotí místní zpravodaj, nové webové stránky města, jaká témata je zajímají a zda např. dostávají informace včas.

Foto: Magda Doležalová
Článek

Občané Jičína se mohou k těmto tématům vyjádřit v tištěném dotazníku, který dostali v polovině února do svých schránek jako přílohu tradičního Jičínského zpravodaje, nebo v elektronickém dotazníku, který má úřad na svých webových stránkách nebo na adrese www.jicin.cz/dotaznik. Občané zde mohou sdělit své názory a připomínky ke komunikaci úřadu, ke zpravodaji, k webovým stránkám nebo k akcím pořádaným městem Jičín.

Vyplněné tištěné dotazníky mohou občané průběžně odevzdávat na pěti místech v Jičíně u sběrných schránek. Sběrné schránky a prázdné tištěné dotazníky najdou v knihovně, aquacentru, informačním centru nebo přímo na městském úřadě. 

"Do této doby přišlo na radnici už přes 100 dotazníků tištěných a přes 40 dotazníků vyplněných elektronicky, za což občanům děkujeme," informoval tajemník města Jičína Peter Bareš. "Je vidět, že se občané o dění v Jičíně aktivně zajímají a chtějí nám sdělit svůj názor."

Dotazníky lze vyplnit a odevzdat do 18. března, poté budou z dotazníků vyhodnocena data, která chce úřad zveřejnit. V případě podnětných připomínek je úřad připraven také svou komunikaci občanům přizpůsobit.

"Vyzýváme všechny občany, aby obětovali deset minut svého času a dotazník vyplnili a vhodili jej do připravených schránek, aby výsledky z dotazníků byly co nejobjektivnější a vyvozené závěry či případné změny tak byly v zájmu všech občanů Jičína," dodal tajemník.

Jako poděkování za vyplnění dotazníku mohou občané vyhrát některou z deseti zajímavých cen, jako například permanentku do aquacentra, vstupenky do divadla nebo do kina. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám