Hlavní obsah

Jezdecký festival příští rok opět přivítá Lysá nad Labem

Novinky, Ester Pluskalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod záštitou České jezdecké federace (ČJF) se i v příštím roce již podruhé představí akce Jezdecký festival v Lysé nad Labem. Pořadatelé mají cíl, ukázat veřejnosti jednotlivé jezdecké disciplíny. Jedná se o největší akce svého druhu na území České republiky.

Článek

Jezdecký festival proběhne od 18. do 22. března 2015, součástí bude také 16. ročník veletrhu jezdeckého vybavení – Jaro s koňmi a v neposlední řadě 42. ročník výstavy Zemědělec – Jaro 2015, která představí novinky na trhu se zelení, v oboru mechanizace, pěstitelství, květin, ekologie a zpracování výpěstků.

ČJF odprezentuje v rámci festivalu všech sedm jezdeckých disciplín, včetně pony soutěží. Právě dětské a dorostenecké soutěže zahájí tento ročník. Po nich se na řadu dostanou skokové závody. Během festivalu se divákům naskytne příležitost ke sledování královské disciplíny – závody ve čtyřspřeží.

Novinkou v programu je večerní přehlídka plemenných hřebců, určená nejen chovatelům. Organizátoři se pro tento počin inspirovali v zahraničí a věří, že jej tuzemští chovatelé využijí, pro svou reprezentaci.

Dále se představí náročná disciplína voltiž, tzv. gymnastika na koni, a atraktivní show program, který představí divákům i ta méně tradiční a ne tolik známá jezdecká odvětví.

„Nepůjde o klasickou rodinnou show s koňmi ve výpravném provedení, ale jistě o poutavé a zábavné večerní představení, kdy na rozdíl od denních hodin nebude cílem dosahování maximálních sportovních výkonů, ale především pobavení a rozšíření obzorů v koňském světě,“ upřesnil Josef Malinovský, tiskový mluvčí ČJF.

Celý festival uzavře nejkrásnější jezdecká disciplína drezúra, především sestavy na hudbu, tzv. küry, a soutěž v parkuru.

Pořadatelé nyní pracují na vylepšení podmínek, jak pro závodníky, tak i pro diváky. Festival během pěti dnů navštíví asi 35 tisíc účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám