Hlavní obsah

Jedna etapa končí, druhá začíná, říká mezzosopranistka Lenka Čermáková

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V košické opeře šla mezzosopranistka Lenka Čermáková z role do role. Přesto v divadle ukončila angažmá. O to víc však bude mladá pěvkyně, rodačka z jihomoravských Valtic, která je dnes doma v Brně, vidět na ostravské nebo brněnské operní scéně.

Foto: Robert Rohál

Mezzosopranistka Lenka Čermáková.

Článek

Nastaly zasloužené prázdniny, jak a kde je trávíte?

Prázdniny prožívám s rodinou na Moravě. Těším se ze společně strávených chvil, kterých není během divadelní sezóny nazbyt. Neopomenu ani tradiční vysokohorské túry a sjíždění Vltavy s přáteli.

Ukončila jste angažmá v košické opeře, co bude dál? Budete tam dohrávat? Vím, že jste tam byla docela vytížená...

Jedna etapa končí, druhá začíná. Je důležité nebát se, udělat krok dál a nelpět na jednom místě po zbytek aktivního života, jak tomu bylo zvykem v minulosti. Jsem ráda, že mě ke spolupráci přizvala česká divadla a mohu si tak zazpívat mimo jiné na domácí půdě. V angažmá Státního divadla Košice jsem působila necelé tři divadelní sezóny. Nastudovala jsem zde deset operních titulů a získala tak dobrý základ pro další osobní rozvoj. Do Košic se budu od září 2015 pravidelně vracet jako hostující sólistka.

Co vás všechno čeká v nové sezóně?

Čeká mě dosti různorodá a zajímavá sezóna. V těchto dnech se prokousávám filmovou operou Tři přání, kde zpívám postavu víly Nulle, premiéry jsou 15. a 17. října v Národním divadle moravskoslezském Ostrava. Na téže scéně se objevím i v titulu Braniboři v Čechách. Janáčkova opera Národního divadla Brno mi nabídla účinkování v operách Carmen, Dido and Aeneas a Hry o Marii. A ve Státním divadle Košice to bude barokní opera v autentické interpretaci Alcina. Bohatá bude také koncertní činnost.

Máte nějaký sen? A myslíte, že se vám jej podaří v příští sezóně realizovat?

Splnění všech mých snů, nejen těch uměleckých, je závislé na mnohých okolnostech, především na zdraví. Mým snem je živit se tím, co mě baví a dělat svou práci s radostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám