Hlavní obsah

Jeden zlatý a dva stříbrné poháry z Třebíče pro gymnastky trutnovského Spartaku

Novinky, Ludmila Oravcová

Trutnovské gymnastky opět prokázaly, že v TeamGymu patří ke špičce. Trutnovské gymnastky nově pod značkou Spartak Trutnov zahájily sezónu skvěle.

Foto: Ludmila Oravcová

Zlatý pohár

Článek

Náročný jednodenní maraton absolvovaly v sobotu gymnastky Spartaku Trutnov, když ještě za tmy odjely do Třebíče, kde se konal Český pohár v TeamGymu - zároveň byl 4. závodem Českého poháru - Prospect Cup 2015 - 2016.

Celkem osmadvacetičlenná výprava závodnic, trenérů a rozhodčích ovládla 2. dubna Třebíčský pohár a dokázala, že patří mezi republikovou TeamGymovou špičku.

Nejmladší děvčata z kategorie Junior I. (do 11 let) vůbec poprvé za svého působení dosáhla v pohárovém závodě na příčku nejvyšší, přičemž porazila svého největšího rivala, družstvo Chropyně. Nejvyšší ohodnocení získala již tradičně na pohybové skladbě, ale i řady na tumblingu a trampolíně předvedly s vyšší obtížností, a přesto skvěle.

Dařilo se i starším dívkám Junior II. (do 16 let). Pouze malé chyby na trampolíně, bezchybný tumbling a perfektně zacvičená skladba v choreografii Hany Jarošové jim vynesla nádherné druhé místo v konkurenci deseti družstev z celé republiky. Zlato jim uniklo o pouhou desetinu bodu.

Navečer se konal ještě závod trií. I zde měl gymnastický oddíl své zastoupení. Pětičlenné družstvo předvedlo série nelehkých skoků a akrobatických prvků na trampolíně a tumblingu a za potlesku diváků si z Třebíče odváželo stříbrný pohár.

Únavu z náročného dne předčila spokojenost trenérů, kteří děkují děvčatům za předvedé výkony a těší se na 23. a 24. dubna, kdy se koná Mistrovství ČR TeamGymu v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám