Hlavní obsah

Jasná Páka slaví 30. výročí koncertním turné

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos slaví kapela Jasná páka 30. výročí svého založení. Výročí se rozhodla oslavit comebackovým koncertním turné. Vystoupení 1.1 října potěší fanoušky z Bíliny a okolí.

Foto: Petr Štrympl

David Koller

Článek

Comeback kapely Jasná Páka se odehrává nejen ke 30. výročí založení, ale také v času 25. výročí jejího zákazu po uveřejnění článku Nová vlna se starým obsahem v týdeníku Tribuna. Kapela si vytkla za cíl skutečně naplnit tuto již svým způsobem proslavenou nálepku a kromě tradičního pojetí některých písní, by se chtěla pokusit podívat se na některé staré tituly novým pohledem.

Na rozdíl od své koncertně aktivní "sestry" kapely Hudba Praha je Jasná páka v dnešní době pouze občasně působící projekt - a proto je svátkem pro všechny její příznivce každý koncert. Navíc Jasná páka připravuje nové CD - vydání je plánováno na jaro příštího roku. K výročí si kapela připravila ochutnávku nové tvorby - pilotní singl No Sex, No Drugs, který tuto sobotu v Bílině vedle starých hitů určitě také zazní.

Zakládající členy J. P.  Michala Ambrože, Davida Kollera a frontmana Petra Vášu v kapele Jasná páka doplňují: kytarista Vladimír Zatloukal, basista Marta Minárik, (dlouholetá spolupráce s Davidem Kollerem v Lucii a Kollerbandu). Tradiční ženské vokály obstarávají zpěvačka Petra Studená a dcera Michala Amrože Magdalena Ambrožová. Na housle, klávesy a kytaru hraje Radovan Jelínek (Nšo-či, Divoký srdce).

Další informace o kapele: www.jasnapaka.cz

Turné - Jasná páka - 30 let:

20. 9. Plzeň Zach's Pub, 21. 9. Karlovy Vary Klub Paderewski, 22. 9. Zlín zámek, 23. 9. Třebíč Národní dům, 24. 9. Bezno u Mladé Boleslavi KD, 1. 10. Bílina KC Kaskáda, 7. 10. Pardubice Žlutý pes, 8. 10. Králíky Na střelnici, 12. 10. Olomouc U-klub, 14. 10. Kolín U Vodvárků, 15. 10. Prysk, 19. 10. Brno Musilka, 22. 10. České Budějovice KD Vltava, 26. 10. Praha KC Vltavská, 27. 10. Uherské Hradiště Mír, 28. 10. Polička Divadelní klub, 29. 10. Krnov Kofola Music club.

1. 10. Bílina KD Fontána: 20.00, vstupné: v předprodeji 160 Kč/senioři 80 Kč; na místě 200 Kč/senioři 100 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám