Hlavní obsah

Jarní slavnost na Kamenném mostě otevře novou turistickou sezónu v Písku

Novinky, Lucie Holá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. dubna od 10 hodin ožije Kamenný most v Písku, náměstíčko před domem U slona a přilehlá prostranství spoustou zajímavých akcí. Tradiční slavnost otevře letošní turistickou sezónu v Písku.

Foto: Lucie Holá

Jarní slavnost na Kamenném mostě

Článek

Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek připravuje pro všechny, kteří chtějí přivítat jaro, oslavit Velikonoce, potkat se s přáteli, pochutnat si na něčem dobrém, pobavit své děti, nebo se jenom tak projít po krásném píseckém Kamenném mostě, Jarní slavnost.

Protože k jaru patří zpěv a písničky, celou slavnost uvede svým vystoupením pěvecký soubor Sonitus. Hned potom se mohou všichni podívat na loutkovou pohádku Jak Kuba čaroval, kterou zahraje loutkový soubor Nitka. Malí členové folklorního souboru Písečánek a dětská lidová muzika Parkánek  nás zcela jistě okouzlí svým uměním v tanečním pásmu Tancuj se mnou, dám ti koláč. V půl dvanácté nám zatančí a zazpívají také dospělí z Písečanu.

V poledne bude příjemným povídáním Jiřího Hladkého otevřena venkovní výstava fotografií s názvem Od křížku ke křížku. Zároveň ji bude doprovázet autogramiáda knihy J. Hladkého Kříže a křížky na Písecku a Milevsku, která dala základ k této výstavě. Knihu si můžete na místě zakoupit a použít ji třeba jako průvodce po zajímavých místech našeho regionu při jarních výletech nebo jako dárek pro své přátele.

V jednu hodinu odpoledne vystoupí dětský sbor ZŠU O. Ševčíka a potom bude hrát Žesťové trio Písek.

A protože nejen kulturou živ je člověk, můžete si během celé slavnosti dopřávat nejrůznější dobroty. Což takhle gulášová polévka z černého piva s domácím chlebem? Velikonoční sekaná nebo uzeninová pomazánka s jarní cibulkou a feferonkou. Škvarkovka s červenou cibulí a brynzová pomazánka s pažitkou vám také určitě zachutnají. Nejen tyto speciality , ale i něco na zapití, vám nabídnou ve stánku písecké restaurace Kozlovna U Plechandy. A pokud vám to nestačí, projděte se přes most a tam na vás v restauraci bude čekat spousta dalších dobrot a lákadel.

Dospělí určitě nepohrdnou skleničkou, případně celou lahví dobrého vína z nové písecké Vinotéky Galerie ze Žižkovy ulice. Sýrové placky, perníčky a kdoví co ještě najdete ve stáncích, které budou všude okolo vás.

Kdyby se děti jenom trošku nudily, mohou si malovat vajíčka, modely zvířátek, navlékat korálky a plést pomlázky i košíčky z pedigu v dílničce, která pro ně bude připravena ve stanu s vytápěním.

A protože k jaru patří také zvířátka, přijedou za námi koně ze Stájí Štětice. Od jedné hodiny odpoledne se na nich můžete pod hradbami povozit. A budeme li mít štěstí, budou tam i zvířátka, která děti znají od babičky ze dvorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám