Hlavní obsah

Jarní motojízda na čtyřkolkách v Krupé

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční setkání handikepovaných sportovních nadšenců se v Krupé koná od středy 30. dubna až do neděle 4. května. Ve spolupráci se Sportovním amatérským klubem MX Krupá a Motoklubem vozíčkářů České republiky pořádá tuto akci Parkinson-Help, o.s.

Foto: Táňa Pikartová

Jarní motojízda je otevřená všem věkovým kategoriím, nejen nemocný a handicapovaným, ale i zdravým lidem a všem nadšencům tohoto motosportu.

Článek

Jarní motojízda cílí především na mladší skupinu diagnostikovaných Parkinsonovou nemocí. Nemocným pohyb svědčí, pomáhá jim, a ač se to nezdá, jízdou na čtyřkolce procvičují všechny svaly v těle.

Podstatná většina nemocných Parkinsonovou nemocí má zkušenosti s řízením automobilu, mnozí z nich jsou výborní řidiči, ovšem jen velmi málo z nich si dosud mohlo vyzkoušet jak chutná svět ze sedla čtyřkolky. Jarní motojízda není ale jen ryze mužskou záležitostí, vítány jsou i ženy parkinsoničky s dobrodružnou a sportovní duší.

Sportovní akce je ale otevřená všem věkovým kategoriím a to nejen nemocným a handicapovaným, ale i zdravým lidem, všem nadšencům tohoto motosportu. Program motojízdy svojí exhibicí obohatí jedenáctiletý motokrosový závodník, účastník mistrovství České republiky do 65 ccm. Malí motokrosoví závodníci, chlapci i děvčata se pak společně utkají v adrenalinovém závodě o vavřínové věnce. 

Parkinson-Help také představí novou hru Šuplík alias Česká šoupaná, velmi zábavnou a napínavou hru pro všechny, kteří si rádi hrají. Na jarní motojízdě to bude první prototyp.

„Tuto novinku v České republice bychom rádi dokázali za pomoci chráněných dílen vyrábět a poskytnout všem klubům Parkinson v celé republice, hra je vhodná pro všechny věkové kategorie, tak i osoby se sníženou pohyblivostí, což právě parkinsonici jsou,“ vysvětlil Roman Pošta, produktový manažer Parkinson-Help.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám