Hlavní obsah

Jarmark se dobrovolným hasičům opět povedl

Novinky, Jiří Smutný

V rámci všech možných adventních, předvánočních a vánočních trhů nemohl chybět ten tradiční židlochovický. Stovky lidí z města i okolí zaplnily náměstí Míru v centru města a stánků bylo tentokrát tolik, že končily až nahoře u křižovatky s Komenského a Masarykovou ulicí, což bývá málokdy.

Foto: Jiří Smutný

Smějící se opice, ponožky

Článek

Akci zorganizoval Sbor dobrovolných hasičů města Židlochovic a výběr prodejců byl proveden velmi zodpovědně, takže se už kupující nemuseli prodírat kopci podprsenek nebo proutěnými koši na špinavé prádlo.

Na své si přišli milovníci výrobků ze dřeva, jako různých prkýnek, lžiček nebo misek do kuchyně, ozdobných figurek, krabiček na různé „poklady“ a figurek z betlémů. Pro děti byly v nabídce nejrůznější postavičky, od vlků přes ovce až po smějící se opice. Speciálně pro holčičky byly určeny ozdobné dětské deštníky.

Zájemci o o praktické zimní záležitosti byli rovněž uspokojeni. Nechyběly šály, čepice, ponožky, oteplovací kalhoty nebo rukavice. Někdo si vybral do domácnosti ozdobné kachle.

Bohatě zásobený stánek nabízel nejrůznější druhy ovoce, sušeného ovoce nebo ořechů. A kdo pak z toho všeho dostal hlad nebo žízeň, mohl se zastavit u stánku s ohřívanými uzeninami a teplými nápoji.

Reklama

Výběr článků

Načítám