Hlavní obsah

Janek Ledecký kouřil vodní dýmku a představil nový muzikál

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janek Ledecký a Robert Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením klasiky. Drama Othello zasazují do žhavé současnosti a základní rasový konflikt posunují do náboženské roviny. A navíc na Střední východ. Tam, kde se dodnes nevěra trestá ukamenováním.

Foto: Petr Mráček

Petr Kutheil, Dasha, Janek Ledecký

Článek

Celé drama začíná v luxusní ženevské rezidenci a po dvou obrazech se přesouvá do staré vojenské pevnosti Citadel na Středním východě. Othello si jako jediný nese už od začátku ve svých hudebních motivech arabskou melodiku. Působením času v Citadel se orientální aranže a orchestrace začínají objevovat i vmotivech ostatních postav.

To jsme se ve středu dozvěděli na tiskové konferenci k novému muzikálu Janka Ledeckého IAGO, který bude uveden v divadle Broadway v únoru příštího roku. Tiskovka byla v jedné orientální restauraci v centru Prahy a ochutnat bylo možné i speciality libanonské kuchyně.

Iago i ty nejhorší skutky páchá s neodolatelným šarmem a elegancí. Kouzlo celého dramatu spočívá ve způsobu, jakým vás dostane na svou stranu a postupně z vás udělá své spoluspiklence. Zasvětí vás do každého kroku svého plánu a dopřeje vám pocit nadhledu a náskoku v ději.

Spolu s ním budete překvapeně sledovat, jak snadné je vzbudit podezření a ještě snazší mu podlehnout. A jak jsou všechny naše kroky a pohnutky tak lehce předvídatelné…

Jak vše dopadne, to si musíme počkat do uvedení díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám