Hlavní obsah

Jan Janka bude v pátek na Back in the fight 5 v Příbrami v té nejlepší formě

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GCF 34 Back in the Fight 5 se nezadržitelně blíží. Na programu je již v pátek. V našlapané fightcard se mohou těšit fanoušci zápasů u klece i na domácí borce. Jedním z nich je i mladý talent Jan Janka, který má i přes své mladí na kontě několik zápasů a to s celkem velmi zajímavou bilancí.

Foto: Jitka Doubravová

Jan Janka

Článek

Jan Janka, jenž trénuje pod vedením trenéra Ladislava Erdélyiho. Od svých čtrnácti let toho již stihl opravdu mnoho. Má za sebou zápasy v juniorské lize CSMMA, stal se druhým vicemistrem amatérského mistrovství republiky CSMMA v kategorii muži a na svém kontě má již čtyři profesionální zápasy, z toho tři vítězné.

První z nich a zároveň první vítězství zaznamenal na minulém ročníku Back in the Fight 4, kde v úvodním zápase porazil slovenského Jakuba Reifa na body, pokračoval tvrdým vítězstvím TKO na Dobříši, kde jeho údery neunesl Jiří Novák a vítězil i nad Tomášem Dubským v Českých Budějovicích.

Nyní ho čeká další zápas a to přímo před domácím publikem. „Strašně se těším, čeká mě dobrý a tvrdý soupeř, za což jsem rád, a moc se těším na domácí publikum. Příbramáci umí fandit, a já nikdy nikde lepší publikum nezažil,“ nešetřil chválou pro domácí publikum nadějný Janka. Jeho soupeřem bude právě příbramským fanouškům i domácímu klubu velice známý Radek Šopov. Bojovník, který se střetl již s Ladislavem Erdélyim mladším i Davidem Ziopulosem.

Souboje s oběma domácími vyhrál, a nesportovním gestem po vítězství nad Ziopulosem popudil před pár lety příbramské ochozy. Zejména díky těmto skutečnostem se dá očekávat opravdu vyhecovaný duel. „Připravuji se dvakrát denně a do zápasu přijdu v nejlepší formě jakou jsem kdy měl,“ vzkazuje Janka svému soupeři. Pokud chcete vidět, jak tento vypjatý duel dopadne, přijďte příští pátek do příbramské sportovní haly. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Očima trenéra Ladislava Erdélyiho:

„Cílevědomost a disciplína jsou hlavním hnacím motorem tohoto zápasníka. Honzu trénuji od jeho čtrnácti let a za tu dobu jsem nikdy nezaznamenal nic, jako jsou třeba výmluvy. Tréninku se nikdy nevyhýbá. Velmi tvrdě na sobě pracuje a má v tomto nejnáročnějším bojovém sportu na světě jasno. Má své sny a cíle. Pomáhá začátečníkům na tréninku, nepije alkohol. Má skvělé rodiče, kteří ho v MMA maximálně podporují a tohle vše dohromady z něj dělá výborného svěřence, který se formuje do výborného zápasníka, u které ho se nebojím říct, že opravdu něco dokáže. V České republice patří k největším talentům a nadějím tohoto tvrdého, ale férového sportu,” řekl trenér Ladislav Erdélyi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám