Hlavní obsah

Jak na samovyšetření prsu, se dozví ženy v DBK Budějovická

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník projektu Ruce na prsa, který připomíná ženám význam samovyšetření prsu, čekají už pouze čtyři zastávky. Jednou z nich bude i pražské obchodní centrum DBK Budějovická, kam od 27. května zavítá stánek se speciálním modelem prsou, na němž se ženy a dívky mohou učit, jak se samovyšetření provádí

Foto: Kateřina Martykánová
Článek

Jednou z prvních žen, která zde projde odbornou instruktáží, bude v úterý 27. května herečka Vanda Hybnerová. Na speciálním fantomu si totiž vyzkouší nejen, jak při samovyšetření správně postupovat, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří.

Stejně jako ona, potom mohou další ženy a dívky v pražském centru DBK Budějovická (v 1. patře vedle infostánku) získat praktické zkušenosti i užitečné rady denně od 10. do 18. hodiny. Kromě toho si navíc ještě odnesou slevové kupóny do vybraných obchodů. Stánek zde bude k dispozici až do 8. června.

Obchodní centrum DBK Budějovická je další zastávkou edukativní roadshow k projektu Ruce na prsa, který obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius společně s Českým výborem Mezinárodní asociace nákupních center ICSC zahájila v září loňského roku s cílem upozornit na vysoký výskyt rakoviny prsu u nás.

„Při loňských návštěvách v obchodních centrech ve velkých městech využilo možnosti vyzkoušet si samovyšetření už více než 1100 žen, z nichž třetina přišla do centra cíleně právě na náš stánek,“ uvedla ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a dodala: „Ženy vítají hlavně možnost získat pohmatovou zkušenost, aby věděly jaký útvar v prsu hledat, a také informace, kam se v případě nálezu obrátit pro pomoc.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám