Hlavní obsah

Jágr, Plekanec, Koukalová a další vyměnili sport za výtvarné umění a podpořili handicapované děti

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní organizace Život dětem a Česká olympijská nadace spojily síly, aby podpořily handicapované děti. Připravily na období od 15. do 21. srpna charitativní aukci dřevěných slůňat, na nichž se výtvarně podílela řada českých úspěšných olympioniků.

Foto: Život dětem, o.p.s.

Své slůně věnoval do charitativní aukce ve prospěch neziskové organizace Život dětem také legendární oštěpař Jan Železný

Článek

Celý výtěžek poputuje dětem, které jejich onemocnění nebo sociální znevýhodnění ve sportu omezuje.

„Předměty charitativní aukce jsou sošky dřevěných slůňat ve velikosti 50x35 cm, které pro nás zhotovil Jiří Soubusta a následně se na nich výtvarně vyjádřili vybraní čeští olympionici. Můžete tedy získat slůně pro štěstí například od Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance, Gabriely Koukalové, Petra Koukala, Evy Samkové, Miroslavy Topinkové-Knapkové nebo Jana Železného,“ vysvětluje ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Charitativní aukce se uskutečnila ve spolupráci s Českou olympijskou nadací, jejímž posláním je pomáhat ve sportu dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí a dětských domovů. Patrony nadace jsou medailisté z Vancouveru, Londýna a Soči. Prezidentem je trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. Připravovaná aukce podpoří například čtrnáctiletého Romana Svobodu, jehož bratr trpí vážnou a vzácnou nemocí, v jeho oblíbeném veslování či Moniku Valachovou, která je po těžké autonehodě upoutaná na invalidní vozík.  

„Výtěžek z aukce je určen dětem, které jsou kvůli zdravotním nebo sociálním handicapům ve sportu značně omezeny, ale i přesto jim jejich onemocnění lásku ke sportu nevzalo. Chceme je v jejich snažení podpořit a za vybrané peníze pořídit speciální sportovní pomůcky jako monoski, handbike, sladge, sportovní vozíky pro basketbal, stolní tenis a další,“ přibližuje Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a projekt Srdce dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám