Hlavní obsah

Ivo Šmoldas besedoval v Domě knihy Librex v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do posledního místa se v sobotu 21. ledna v 16 hodin zaplnil sálek v Domě knihy Librex v Ostravě. Návštěvníci sem přišli na besedu s Ivo Šmoldasem věnovanou jeho knize Co Vy na to, pane Šmoldasi?

Foto: Josef Zajíc

Ivo Šmoldas, autor knihy: Co Vy na to, pane Šmoldasi?

Článek

Ivo Šmoldas, český básník, nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scénárista, moderátor a překladatel v současné době pracuje jako umělec na volné noze. Spolupracuje s Českou televizí, kde připravuje pořad Knižní svět. Na stanici Český rozhlas 2 uvádí vlastní talkshow Lenoška Ivo Šmoldase. Pravidelně spolupracuje na glosování Témat dne pro Rádio Impuls.

Za čtyři roky odglosoval v tomto médiu zhruba tisíc témat. Byl osloven nakladatelstvím Lidové noviny, aby z vybraných témat vydal knihu. To se podařilo. Kniha vyšla v loňském roce.

Na otázku, v jakém předstihu mu redaktor Rádia Impuls otázku předkládá, odpověděl svým typicky modulovaným hlasem: "Přijde většinou den předem. Čím později mi otázka e-mailem přijde, tím lépe, protože se zkracuje mé utrpení, jak na otázku odpovědět a glosovat ji," konstatoval Ivo Šmoldas. Vyjadřujete se k politice? "Málo. Politika je sice krásný tyátr, ale je tam poněkud drahé vstupné," odpověděl.

V útlé knížce Co Vy na to, pane Šmoldasi? odpovídá autor na 162 otázek rozdělených do pěti základních tematických celků.

Po sedmdesátiminutové besedě autor podepisoval svoji knížku a trpělivě odpovídal na další otázky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám