Hlavní obsah

Ivančický rybník Pancíř hostil tradiční závody rybářů

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 10. a 11. května se v Ivančicích na rybníku Pancíř II. uskutečnily tradiční rybářské závody. Pořadatelem byla místní organizace Moravského rybářského svazu. O věhlasu soutěže svědčí i to, že bylo beze zbytku zaplněno všech 80 startovních míst.

Foto: Ing. Josef Janíček

Rybářské závody v Ivančicích

Článek

Přesně v 6 hodin zahájil výstřelem vedoucí organizačního týmu, Miloš Konečný, závody. Po prvním kole bylo uloveno celkem 99 kusů ryb, převážně kaprů. Vítězem 1. kola se stal Libor Samlík z Oslavan.

Ve druhém kole bylo uloveno celkem 59 kusů ryb. Libor Samlík s výkonem 526 bodů obhájil svoji vedoucí pozici. Druhý stupeň obsadil Jaroslav Růžička s 390 body. K bronzové příčce se probojoval Martin Sedláček s 386 body. Každý bod znamenal jeden centimetr délky ryby.

Největší rybu rybníka, bezmála metrového kapra, se podařilo ulovit MUDr. Michalu Potičnému. Celkem bylo uloveno 158 ryb. Ceny vítězům předali ivančičtí zastupitelé, místostarosta Radoslav Skála a radní Mgr. Radek Musil. Kontrolu toho, zda jsou porotci objektivní a závodníci mají dobré podmínky, provedl i senátor místního obvodu a nadšený rybář prof. Jan Žaloudík. 

Druhého dne, 11. května, závodil rybářský potěr ve dvou kategoriích - 26 dětí do 10 roků a 24 dětí od 11 do 15 let. Kromě bodového hodnocení za chycené ryby soutěžila mládež také v poznávacím testu o rybách našich vod.

V mladší kategorii na prvním místě skončil výkonem 281 bodů Jan Sysel, který ulovil také největší rybu své kategorie o délce 69 cm. Na druhém místě skončil výkonem 212 bodů Tomáš Sehnal a na třetím místě výkonem 209 bodů Adélka Kalvodová.

Ve starší kategorii výkonem 417 bodů vyhrál Ivo Adam, na druhém místě výkonem 315 bodů Lukáš Buchal a bronzovou medaili získala výkonem 264 bodů Aneta Ondovčáková. Největší rybou své kategorie byl amur o délce 73 cm, kterého ulovil Jiří Skoumal. Dohromady se ulovilo 81 ryb. 

A jak hodnotil letošní závody jejich ředitel a předseda MO MRS Ivančice, Ing. Josef Janíček? „Je velmi potěšující, že počet závodníků rok od roku neustále roste - a to nejen mezi dospělými, ale i mezi mládeží. Z toho je vidět, že zábava tak ušlechtilá, jakou rybářský sport beze sporu je, má budoucnost nejen v Ivančicích, ale i v celé ČR,” uvedl Josef Janíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám