Hlavní obsah

Inovační koktejl míří do Plzně

Novinky, Tereza Halgašová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inovační koktejl 2014 je inspirativní roadshow, která v průběhu letošního podzimu zavítá do mnoha koutů České republiky. Plzeňská zastávka ve Vědeckotechnickém parku na Borských polích je naplánována na úterý 21. října.

Foto: Tereza Vodičková
Článek

Cílem Inovačního koktejlu je inspirovat aktivní lidi se zájmem o inovace a naučit je, jak správně svůj nápad či inovaci prodat. Akce je vhodná pro studenty, startupy, zavedené firmy, inovátory a fanoušky inovací, prostě pro kohokoli, kdo vede začínající projekt či má nápad, který by chtěl realizovat.

V rámci programu se návštěvníci mohou těšit na interaktivní workshop s Honzou Veselým (Inovátoři.cz), jehož cílem je seznámit účastníky s Lean Canvasem – podnikatelským záměrem na jedné A4. Lean Canvas je jedním z nástrojů metodiky Lean Startup, která pomáhá zásadním způsobem snižovat podnikatelské riziko. Kapacita workshopu je z důvodu interaktivity omezena.

Následovat bude pestrý blok inspirativních prezentací místních inovátorů a zástupců firem zvučných jmen, jako např. 3M, Squire Patton Boggs či RaiffeisenBank.

Jejich prostřednictvím budou účastníkům předávány zkušenosti a sdíleny tipy a triky, jak úspěšně dotáhnout nápad na trh, kde a jak pro něj najít finance, jak se připravit na investora a přesvědčit jej o investici či na co si dát pozor z pohledu ochrany know-how a práva při vyjednávání. V Plzni se navíc zaměří na téma designu v inovacích. V závěru akce bude prostor pro networking - ideální příležitost pro navázání klíčových kontaktů.

Na přípravě programu se vedle České inovace podíleli Inovátoři.cz, Velvyslanectví USA a Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň.

„Již více než 20 let podporujeme rozvoj inovačního podnikání v plzeňském regionu. Věříme, že Inovační koktejl nám pomůže odhalit nadějné inovační projekty a firmy, kterým bychom mohli pomoci v jejich realizaci,” uvedla jednatelka BIC Plzeň Ing. Jana Klementová.

Reklama

Výběr článků

Načítám