Hlavní obsah

In-line středy na oválu v Brně-Komárově vstupují do třetího ročníku

Novinky, Jana Oudová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetím rokem se od dubna bude konat série in-line závodů pro širokou veřejnost na oválu v Brně-Komárově. Závody organizují sportovní oddíly In-line akademie a Bruslárna.cz ve spolupráci s Městkou částí Brno-jih.

Foto: Jana Oudová

Start mladších závodníků

Článek

„Na závody chceme pozvat všechny nadšence, které baví bruslení a chtěli by si poměřit síly s dalšími jezdci,” říká Gabriela Dostálová, hlavní rozhodčí závodů. „Každý si najde tu svou kategorii, pro nejmladší účastníky do 5 let máme připravenou dráhu o délce 100m, kterou můžou zdolat na odrážedle nebo koloběžce. Závodu na bruslích se účastní děti již od 4 let. Speciální kategorie je otevřená i pro fitness bruslaře, kde jsou závodníci omezeni pouze velikostí koleček.”

Myšlenka zorganizovat sérii závodu se zrodila v hlavě hlavní organizátorce Janě Oudové před třemi lety, kdy byla inspirována podobnou sérií závodů v Liberci. 

„Organizováním závodů se sportovní oddíly zaměřené na in-line rychlobruslení v Brně snaží o propagaci kolečkového bruslení. Chceme hlavně mladší generaci dětí motivovat k pohybu, dát jim možnost vyzkoušet své dovednosti,” doplnila Jana Petrášová, instruktorka a dobrovolnice závodů. 

Závody se konají za každého počasí jednou měsíčně od dubna do září. První závod se bude konat 27. dubna a celá série bude zakončená závodem 3. září. Začátek akce je vždy v 17:30, poslední termín v září bude v sobotu a začátek bude již ve 14:00.

Další informace pro všechny zájemce a přihlášky jsou dostupné na stránkách IN-LINE AKADEMIE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám