Hlavní obsah

Hvězdy Garden Food Festivalu se představí i ve Zlatém jablku

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zářijový víkend vypukne ve Zlíně vůbec první festival dobrého jídla a pití Garden Food Festival. Ochutnávka programu festivalu je připravena i v obchodním centru Zlaté jablko, kde budou slavné hvězdy kuchařského nebe od pátku 2. až do neděle 4. září předvádět své umění a rozdávat autogramy.

Foto: Garden Food Festival

Zdeněk Pohlreich

Článek

Všichni příznivci dobrého jídla a pití ať si poznačí do kalendáře datum 2. - 4. září. V tyto dny se mohou v přízemí prodejní galerie Zlatého jablka setkat s hvězdami české gastronomie. Ve Zlíně se totiž uskuteční první Garden Food Festival a část jeho programu bude k vidění i ve Zlatém jablku.

„Přivítáme Zdeňka Pohlreicha, v současnosti asi nejznámějšího českého šéfkuchaře, dále herečku a autorku kuchařek Markétu Hrubešovou, a experta na whiskey Zdeňka Kortiše,“ upřesnil ředitel obchodního a zábavního centra Jiří Kratochvíl.

Na úvod je nachystaná právě Procházka světem whiskey. Na tu zájemce o tento nápoj doprovodí v pátek 2. září od 18 do 18,30 hodin Zdeněk Kortiš, milovník whiskey a provozovatel specializovaného baru v Olomouci. Jeho show bude doplněna ochutnávkou vybraných druhů whiskey.

V sobotu 3. září mezi 14. a 15. hodinou bude rozdávat podpisy oblíbená herečka a autorka několika kuchařských knih Markéta Hrubešová. Navíc se návštěvníci Zlatého jablka mohou přímo na místě inspirovat, jak připravit Caprese z pečených rajčat podle Markéty.

Na závěr přivítá Zlaté jablko nejočekávanější osobnost Garden Food Festivalu – „televizního“ šéfkuchaře, restauratéra a autora řady kuchařek Zdeňka Pohlreicha. Jeho autogramiáda proběhne v neděli 4. září od 14 do 14,45 hodin.

Samotný Garden Food Festival Zlín proběhne ve Zlíně o víkendu 3. - 4. září v zámeckém parku (park Svobody) a zlínském zámku. Představí kvalitní restaurace a kuchaře z regionu, místní výrobce, farmáře, regionální potraviny a značky, současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty a přiváží špičkové kuchaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám