Hlavní obsah

Hvězda českého undergroundu Joe Karafiát si pohrál s Malostranskou besedou

Novinky, Tomáš Kopečný

Pražští příznivci českého undergroundu se mohli ve čtvrtek 14. dubna zaradovat. V Malostranské besedě vystoupil vynikající zpěvák a kytarista Joe Karafiát, který se fanouškům předvedl se svou loni vydanou bilanční deskou s názvem Joe Karafiát 1985 – 2015.

Článek

Spolu s legendou českého undergroundu na koncertě v hudebním klubu Malostranské besedy vystoupili jako hosté Oskar Petr, Luboš Andršt a Tony Ducháček.

Joe Karafiát je jednou z nejvýraznějších osobností české undergroundové scény. Pohybuje se na ní již přes třicet let a kromě toho, že ho můžete znát z mnoha českých kapel, začal vystupovat i samostatně. Před rokem vydal po 15 letech album, které bilancuje celou jeho hudební kariéru a obsahuje i zcela nové skladby. U fanoušků se deska setkala s velkým zájmem, podobně jako živé koncerty.

Český zpěvák a kytarista Joe Karafiát se narodil v roce 1957 v Praze. Přes deset let žil v zahraničí, nejdříve v Anglii, posléze se přestěhoval do Kanady. Již během tamějších pobytů se věnoval muzice a po návratu do Čech v hudební tvorbě pokračoval naplno. V současnosti aktivně působí v kapelách Garage, Joe Carnation Band, The Plastic People of the Universe, Overground a Basement11.

Reklama

Výběr článků

Načítám