Hlavní obsah

Hurá na kvalifikaci ME U20, největší tuzemskou ragbyovou akci roku

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třech ragbyových hřištích v Praze a na jednom v Říčanech bude osm reprezentačních celků hráčů do 20 let z Evropy usilovat o postup do dalších bojů ME. Česká rugbyová unie s desítkami dobrovolníků organizuje ve dnech 2. září až 8. září největší tuzemskou sportovní akci roku.

Foto: Petr Skála

Ragbyové hřiště Josefa Kohouta v Říčanech bude dějistěm ME U20 v neděli 2. září 2012 i v sobotu 8. září 2012

Článek

Reprezentační týmy ragbistů do 20 let z Česka, Ukrajiny, Moldavska, Polska, Švýcarska, Lucemburska, Lotyšska a Maďarska budou po šest dnů usilovat na pražských hřištích Slavie v Edenu, Petrovic u Botiče a Sparty na Podvinném Mlýně a dále na hřišti Josefa Kohouta v Říčanech o postup do dalších bojů ME U20.

Tým Český republiky pod vedením trenéra Tomáše Krejčího je složený z hráčů z deseti klubů a po několika letních soustředěních ještě upřesňuje v těchto dnech taktiku na soupeře. Tím prvním bude tým Moldavska, se kterým odehrají zápas 2. září 2012 na ragbyovém hřišti Josefa Kohouta od 17 hodin.

Jenom bodový scénář, ve kterém jsou uvedeny důležitá místa, data a k tomu  časy, má přes tři stovky řádků.

Například pět týmů přicestuje svými autobusy, ale tři celky pravidelnými autobusovými linkami, čekají se přílety předsedy Evropské ragbyové federace  FIRA-EUR a dalších činovníku mezinárodní federace, někteří rozhodčí  přiletí, ale jiní zase přijedou vlakem, zkrátka a dobře bude to týden, který prověří organizační schopnosti českých ragbistů. 

"Chceme využít ragbyových utkání i k propagaci ragby zejména mezi mládeží," řekl  jeden z týmu organizátorů turnaje předseda RC Mountfieldu Říčany David Frydrych.

" Musíme porazit v úvodním utkání 2. září  v Říčanech Moldavsko, abychom pak hráli o medailová umístění. Ve středu 5. září odpoledne nás čeká utkání na Spartě Praha na Podvinném Mlýně bez ohledu na to, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme s Moldavskem.

Naším soupeřem může být podle toho vítěz nebo poražený z duelu Švýcarsko - Maďarsko. O sedmé a páté místo se pak 8. září hraje v Edenu a o třetí a první místo v Říčanech. Protože jsem z Říčan, tak bych rád hrál právě tady a nejlépe o první místo," vysvětlil jízdní řád s třemi zápasy české reprezentace její útočník Jiří Schlogl z RC Mountfieldu Říčany.

Program ME U20 v ragby

Neděle 2. září 2012

10:00Švýcarsko - MaďarskoRC Slavia v Edenu
12:00Polsko - LotyšskoRC Slavia v Edenu
15:00Ukrajina - LucemburskoRC Říčany
17:00Česko - MoldavskoRC Říčany

Středa 5. září 2012

Utkání se budou hrát  na hřištích RC Sparta a RK Petrovice od 15:00  a 17 hodin. 

Sobota 8. září 2012

Utkání o sedmé místo se hraje od 10 a a páté místo od 12 hodin v Praze v Edenu.  Utkání o třetí místo se hraje od 15 a o první místo od 17 hodin v Říčanech.

Reklama

Výběr článků

Načítám