Hlavní obsah

Humanitární sbírka na tajfunem poškozené Filipíny: pomoc můžete i vy

Novinky, Martina Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezisková organizace ADRA se rozhodla pomoci lidem zasaženým tajfunem Haiyan na Filipínách. Umožňuje finančně přispět do kasiček a pomoci tím lidem, kterým tajfun vzal střechu nad hlavou. Sbírka probíhá po celé České republice.

Foto: Martina Pospíšilová
Článek

Organizace ADRA již na Filipínách poskytla potravinovou pomoc 3650 rodinám, dalším 2100 rodinám rozdala hygienické balíčky a vodu. Kromě toho Filipíncům pomáhá s obnovou bydlení a s přístupem k pitné vodě.

ADRA nyní aktuálně pomáhá obyvatelům ostrova Panai. Vesnice na ostrově jsou z pětasedmdesáti až devadesáti procent celé zničeny a kvůli špatnému přístupu je tu hůře dostupná humanitární pomoc. ADRA ČR z peněz vybraných prostřednictvím veřejné sbírky přispěje na nákup a distribuci potravinových a hygienických balíčků, zajištění pitné vody a provizorních přístřeší.

Místem, kde mohou lidé aktuálně přispět, se staly hobbymarkety Hornbach po celé České republice. „Jsme moc rádi, že jsme se mohli do veřejné sbírky zapojit a dát našim zákazníkům možnost, jak jednoduše přispět těm, kteří pomoc v tuto chvíli nejvíce potřebují,“ řekla ke sbírce Helena Ševčíková ze společnosti Hornbach a dodala, že kasičky naleznou zákazníci u pokladen ve všech osmi hobbymarketech v České republice, tedy v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Hradci Králové či Olomouci.

„Zájem veřejnosti o výběr příspěvků na tajfunem postižené Filipíny již opadá. Tři a půl milónu lidí na Filipínách muselo kvůli tajfunu Hayian opustit své domovy a půl miliónu lidí o svá obydlí úplně přišlo. Aby se životy tamních obyvatel vrátily alespoň částečně do starých kolejí, je potřeba v pomoci pokračovat,“ uvedl Michal Čančík, ředitel organizace ADRA Česká republika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám