Hlavní obsah

Hudba Karla Gotta prostě patří ke svátečním chvílím, říká zpěvák Josef Bouda

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdami hudební formace Karel Gott revival Morava, která působí už deset let, jsou zpěvák Josef Bouda a klávesista Radek Verner. Dvojice si před několika dny zahrála i na koncertě v Domě kultury v Kroměříži. Dojmy z vystoupení shrnul v následujícím rozhovoru Josef Bouda.

Foto: archiv Josef Bouda

Josef Bouda, Monika Žídková a Radek Verner v zákulisí Domu kultury v Kroměříži.

Článek

V pátek 23. září zahrála vaše formace v Kroměříži, kde jste měli velký úspěch. Co to byl za večer?

Je to tak. Byl to mimořádný večer. Neslýchaně zábavný večer - tak se akce  jmenovala - probíhal na podporu sluchově postižených. Všichni účinkující vystupovali bez nároku na honorář a přihlásili se k podpoře všech takto postižených lidí. Pro mě a kolegu Radka Vernera to byl to večer neskutečných prožitků a emocí. Nesmírně mě těší, že se tomuto tématu někdo věnuje. Právě takto handicapovaní lidé si pozornost, podporu a obdiv zaslouží. Nikdy na tuto příležitost nezapomeneme.

Kdo vedle vás na koncertě ještě účinkoval?

Byla to skvělé sestava a úžasná společnost. Zpěvačka Lenka Filipová, úžasný  mág magic Sebastian, bubeník Hans Sedlář nebo moderující Monika Žídková připravili pro stovky přítomných úžasnou show. Bylo nám ctí být součástí tohoto mimořádného programu.

Všechna pěvecká vystoupení umělecky tlumočila skupina Hands dance Brno. Jejich doprovod naší části programu nás naprosto odzbrojil. V určitých sekvencích jednotlivých písní mi běhal mráz po zádech. Když děvčata vedle mne procítěně doprovázela píseň Jdi za štěstím, tak jsem  na pódiu prožil pocity, které jsem dosud neznal. Obrovskou show předvedl  tanečník při písni Trezor. Bylo to úžasné, ale zároveň odzbrojující, možná to na mně bylo i v některých písních znát. Jsem za tyto prožitky nesmírně vděčný.

Jak handicapované účinkující, tak hosty večera obrovsky obdivuji, jsou příkladem bojovnosti a chuti žít bez zbytečných nářků a stížností.  Myslím na ně a jsem připraven být kdykoliv nápomocen!

Karel Gott revival Morava působí už deset let a celých těch deset let je to nekonečná tour... Co máte  před sebou do konce roku?

Je to tak, je naším životním štěstím, že můžeme dělat muziku takovou, jakou milujeme. Jsme skalními fanoušky Karla Gotta a jeho hudby a máme to štěstí, že právě jeho hudba patří k našim životům již deset let. Právě k tomuto jubileu nám přes naše přátele zaslal Karel Gott  překrásnou gratulaci. Po přečtení vzkazu Karla Gotta jsem musel konstatovat, že pro mě má větší cenu než maturitní vysvědčení. Uznáte sám, že takto  ovlivnit život někoho druhého dokáže jen fenomén.

Před námi jsou chvíle a  příležitosti, které prostě jsou naší královskou disciplínou - to jsou předvánoční koncerty a vánoční gala večery. Hudba Karla Gotta prostě patří ke svátečním chvílím, patří tedy neodmyslitelně k vánočnímu času. Hned jak se přehoupne rok, startujeme v plesové formaci sezonu s mottem Božské plesy 2017!

Kromě hraní a zpívání ve vašem revivalu jste také iniciátorem kulturních akcí v Bučovicích.

Jsem hrdý na to, že jsem mohl být u založení - letos desetileté - tradice Ochotnického festivalu Miroslava Doležala. Také letos ožije celé město ochotnickým divadlem, a to ve dnech 16. až 22. října. Každý večer odehraje divadelní společnost své představení, a to má vždy svého hosta - patrona. Letos jsou mezi nimi například režisér Zdeněk Troška a herci jako Jan Čenský, Jan Přeučil a Oldřich Navrátil. Festival nese jméno bučovického rodáka, čestného občana a někdejšího nejstaršího člena Činohry Národního divadla Praha pana Miroslava Doležala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám