Hlavní obsah

Hrušková, Hruška, Mészáros a syn Jana Wericha na jednom pódiu

Novinky, René Kekely
Aktualizováno

Před lety “objevený” syn herce Jana Wericha - Jiří Werich Petrášek už nějaký ten měsíc obráží republiku s pořadem Hovory W. A není sám. Parťákem jsou mu nakladatel a zpěvák Pavel Mészáros a pianista Karel Štolba. Tentokrát si však trio protagonistů poprvé přibralo na pódium i zajímavé hosty.

Foto: Jaroslav Hauer

Na pódiu se sešli Eva Hrušková, Láďa Hruška, Jiří Werich Petrášek, Pavel Mészáros a Karel Štolba.

Článek

Oba hosty spojuje nejenom příjmení, ale i smysl pro humor. Jedním z hostí byla herečka, dabérka a nesmrtelná Popelka Eva Hrušková, která si kromě vzpomínání na natáčení slavné pohádky i zazpívala Popelčiny písničky a navodila tak v sále atmosféru na blížící se Vánoce.

A pozadu nezůstal ani druhý host, televizní mistr kuchařských "vychytávek" a kutil Láďa Hruška. Ten si skutečně vychutnal přímý kontakt s publikem, a kromě povídání předvedl i několik dobrých nápadů, které se v kuchyni vždycky hodí. Jeho rychlodort zvaný "třepací" udělal radost nejprve Evě Hruškové, které ho usměvavý Láďa věnoval rovnou na pódiu k padesátinám.

„Ano, je to tak, Popelce, tedy ne mne, ale té pohádce, bude skutečně padesát,” potvrdila manželka herce Jana Přeučila, který bude hostem v talk show zase příště. 

Tentokrát Pavel Mészáros vyzval publikum a poptával odvážlivce, který by si zazpíval na pódiu s nimi. Nikdo se neodvážil a všichni se smáli. Situaci zachránila paní Jana Králová, dlouholetá Popelčina kamarádka. Dámy si spolu zpívaly již od dětství, tak to bylo jednodušší. 

Kromě písniček z Osvobozeného divadla v podání Pavla Mészárose, písniček z Popelky, vychytanému Láďovo kutění a veselým příhodám v podání Jiřího, korunovala celému večeru radost Petrušky Raunerové, která přijela za všemi až z Karlových Varů. Prý se nejvíce těšila na Láďu Hrušku, s kterým ještě neměla možnost se setkat, a protože toto divadlo je bezbariérové, a protože krásné věci se mají dít, splnilo se jí tohle přání právě při této příležitosti... O tom byl celý sobotní večer.

V této tradici se ponesou Hovory W s hosty na prknech Divadla Karla Hackera v pražských Kobylisích po celou sezonu od ledna do června 2019, kdy se diváci každého třináctého mohou těšit na dva zajímavé hosty.

Představení jako vždy provázely staré české šlágry 50. a 60. let v podání Pavla Mészárose a samozřejmě také písničky Osvobozeného divadla. Jednu z nich si na závěr tradičně zazpívali všichni na pódiu společně s publikem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám