Hlavní obsah

Hrnčířské slavnosti ovládnou o víkendu nelahozeveský zámek

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní, a to v pořadí jedenácté, Jarní hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves se uskuteční v sobotu 20. a neděli 21. dubna, a to vždy od 9 do 17 hodin.

Foto: Martin Tlustý

Pro velký zájem vystavovatelů a prodejců se řada stánků a atrakcí nachází rovněž v podzámčí.

Článek

Celodenní program je opět koncipován zejména pro děti a jejich rodiče. Na zámku i v podzámčí bude jako obvykle dlouhá řada malých stánků předních českých hrnčířů a výrobců drobné domácí keramiky, avšak nebudou chybět ani ukázky tradičních řemesel. Na své si však přijdou i milovníci dobrého jídla a pití.

Během víkendu budou probíhat oblíbené prohlídky zámeckých expozic nazvané Pohled do šlechtického interiéru rodiny Lobkowiczů, kdy budou návštěvníci po expozicích putovat v doprovodu průvodců v dobových kostýmech.

V programu pro děti třeba jen oblíbené Sváťovo dividlo z Litoměřic sehraje dětská pohádková představení o Broučkovi, Kašpárkovi, hodné víle Jarmilce, Červené Karkulce i o Koblížkovi.

Lobkowiczké vinné sklepy opět umožní bohatou ochutnávku výběrových vín ze svého zámeckého vinařství v Roudnici nad Labem. K dispozici však bude i lobkowiczké pivo.

Pro návštěvníky bude dále k vidění a poslechu flašinetové divadlo, oblíbený kejklíř Pupa, cimbálová muzika, jakož i květinový trh a mnohé další atrakce.

V Rytířském sále zámku vedle roudnického Sváťova dividýlka ještě vystoupí Štěpánčino divadélko s pohádkou O zlobivém čertíkovi a dále zde hned čtyřikrát vystoupí žáci Základní umělecké školy z Velvar.

Podrobný časový program i aktuální plakát naleznete na stránkách zámku Nelahozeves.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám