Hlavní obsah

Hřiště na Olešné ve Frýdku-Místku prochází úpravami, část se skluzavkami je uzavřena

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci multifunkčního hřiště v lokalitě přehrady Olešná ve Frýdku-Místku nebudou moci v příštích týdnech využívat obří skluzavky a houpací lana. V souvislosti s vysokou návštěvností během celého roku a zejména v době prázdnin je nutné opravit terén na svazích a upravit dopadové plochy.

Foto: Petr Pavelka

Olešná - hřiště - skluzavky

Článek

Práce již byly zahájeny a ukončeny budou ještě v září. Vzhledem k pokládce nového travnatého koberce, který potřebuje čas k řádnému zárůstu, bude tato část hřiště uzavřena i po dokončení prací. O znovuotevření skluzavek a houpacích lan bude město včas informovat. Zbylé části hřiště jsou v provozu bez omezení.  

„Vybudovat v lokalitě přehrady Olešná multifunkční hřiště, které zahrnuje dvě hřiště pro děti, zážitkové hřiště s adrenalinovými prvky a fitness hřiště, bylo dobrým tahem na branku. Od jeho zprovoznění před dvěma lety se těší obrovskému zájmu a v rámci zajištění bezpečnosti vyžaduje nejen častou údržbu, ale také dodatečné úpravy dopadových ploch, a to zejména u houpacích lan a velkých skluzavek,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že již loni bylo zkušebně ke skluzavce ukotveno výstupové lano s gumovou rohoží a upravena byla dopadová plocha.

Tyto úpravy se osvědčily, instalovaná gumová rohož je funkční a výstupové lano usnadňuje výstup na kopec, proto budeme v nezbytných úpravách pokračovat.  

„Terén na svazích pro skluzavky a u houpacích lan bude zarovnán a osazen kotvícími prvky, na které budou připevněny ringo rohože. Na svazích přibudou také kůly s lanem pro snadnější výstup a pod skluzavkami bude umístěna nová pryžová plocha. Na sešlapaných částech svahů bude založen nový travnatý koberec, který bude potřebovat nějakou dobu, aby řádně zarostl. Proto také bude hřiště v těchto místech uzavřeno i po ukončení prací,“ vysvětlil předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut.  

Zástupci města věří, že nynější omezení v souvislosti s úpravou hřiště návštěvníci přijmou a akceptují. Jsou nezbytná nejen z důvodu zajištění bezpečného provozu hřiště, ale také prodlouží jeho životnost a zvýší jeho odolnost proti enormnímu zatížení.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám