Hlavní obsah

Hřiště na Olešné ve Frýdku-Místku bude částečně oploceno a upraveno

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multifunkční hřiště v areálu přehrady Olešná prochází v těchto dnech menším, ale potřebným faceliftem. Upravován je zejména prostor kolem velkých skluzavek a houpacích lan. Podél celého hřiště vyrůstá také oplocení, které povede souběžně s přilehlou cyklostezkou.

Foto: TS a.s.

velké skluzavky

Článek

Vloni na podzim nechalo město na svah u skluzavek připevnit ringo rohože a nahoře kůly s lanem pro snadnější výstup a ve spodní části položit pryžovou dopadovou plochu.

„Letos zaměstnanci technických služeb zbylý povrch kolem skluzavek osázeli novým travnatým kobercem, který oproti trávě z výsevu nepotřebuje tak dlouhou dobu k zakořenění, takže je dříve připravený k zátěži, může se tedy po něm dříve chodit a běhat,“ přiblížil primátor Michal Pobucký.

Pracuje se také na odvodnění dopadové plochy pod houpacími lany. Po přívalových nebo dlouhodobějších deštích se zde držela voda, která se navíc smíchala s pískem z dopadové plochy a vytvářela zde kaluže a rozbředlou pískovou hmotu.

„V místě dopadové plochy jsme vykopali rýhu, do ní položili geotextilii, vysypali struskou, položili drenáž, kterou opět zasypali struskou a znovu obalili geotextilií. Horní vrstvu opět tvoří písek,“ doplnil Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a. s.

Novinkou bude částečné oplocení hřiště, které zahrnuje dvě hřiště pro děti, zážitkové hřiště s adrenalinovými prvky a také fitness hřiště.

„Do konce května bude podél celého hřiště, tedy souběžně s cyklostezkou, vybudováno ochranné oplocení. Cílem je zabránit nečekanému vběhnutí dětí na cyklostezku, která je zejména v letních měsících opravdu velmi vytížená, je plná bruslařů, cyklistů, pejskařů, ale i pěších s kočárky a podobně. Plot bude mít čtyři vstupy a dvě brány pro vjezd vozidel provádějících údržbu,“ upřesnil primátor Michal Pobucký s tím, že plot oddělí hřiště od cyklostezky a spokojeni budou jak rodiče, jejichž děti bude dělit od cyklostezky překážka, tak i bruslaři a cyklisté, kteří se nebudou muset obávat náhlého vběhnutí dítěte přímo pod brusle nebo pod kolo. 

Práce na hřišti jsou plánovány do konce května. 

Reklama

Výběr článků

Načítám