Hlavní obsah

Hřiště na Olešné čekají v září úpravy

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multifunkční hřiště v areálu přehrady Olešná, které nabízí herní, zážitkové i fitness prvky a po většinu roku je dostupné široké veřejnosti, projde nutnými úpravami. Dotknou se poškozených dopadových ploch a výstupu na uměle vytvořené valy se skluzavkami, které jsou v širokém okolí ojedinělé.

Foto: Jana Matějíková

hřiště Olešná - ilustrační foto

Článek

„Výlez ke skluzavce orientované směrem k aquaparku zajistíme pomocí lan upevněných na kůlech, pod tímto lanem bude vpravena do povrchu pryžová rohož o rozměrech 2 x 6 metrů a v okolí této úpravy vysejeme novou trávu. Mobiliář rozšíříme o další dřevěné lavičky a v rámci odvodnění tří podmáčených míst použijeme štěrkové kolektory,“ informoval Jaromír Kohut, předseda představenstva společnosti TS a. s., která práce provede za 191 tisíc korun.

„Hřiště získalo ihned po svém otevření koncem minulého roku veliký ohlas. Pokud není deštivo, navštěvují ho stovky lidí, kteří k nám přijíždějí i z okolních měst a obcí. Některé z atrakcí jsou natolik zatíženy, že musí projít dodatečnou úpravou, přičemž hledáme optimální řešení, které by vysoké zátěži odolalo. Cílem je zajistit bezpečnosti dětí, ale také pozvednout atraktivitu areálu po estetické stránce, kterou nyní v souvislosti s vysokou návštěvností a zátěží snižuje zničená tráva v okolí herních prvků,“ doplnil primátor Michal Pobucký s tím, že po nutných záchovných úpravách, které si vyžádají omezení v užívání hřiště, bude celý areál opět sloužit široké veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám