Hlavní obsah

Hradozámecká noc ve východních Čechách bude romantická i mlsná

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se největší svátek na hradech, zámcích a památkách v Česku. Hradozámecká noc v sobotu 26. srpna. Připravují se na ni také ve východních Čechách.

Foto: Zdeňka Kalová

Hradozámecká noc ve východních Čechách

Článek

Zámky ve Slatiňanech, v Litomyšli nebo v Hrádku u Nechanic společně s hradem Kunětická hora se připravují na oslavu Hradozámecké noci 2017.

Hradozámecká noc se uskuteční 26. srpna a je jakýmsi uzavřením prázdninové návštěvnické sezóny. Hrady a zámky ve východních Čechách připravily řadu překvapení.

Na zámku Hrádek u Nechanic si mohou návštěvníci užít především večerní atmosféru. Zámecké reprezentační prostory budou přístupné bez průvodce, na příchozí čeká také drobné občerstvení a přípitek. K romantickému kouzlu zámku přispěje i večerní hudební nokturno.

Na hrad Kunětická hora je třeba vyrazit s dětmi a lampióny. Lampionový průvod osvítí hrad od 20:00. Připraveny jsou také noční prohlídky a další program pro zábavu všech lampionových světlušek.

Dlouho do noci rozsvítí své pokoje také zámek ve Slatiňanech. Historické salonky ve světle lamp a lustrů budou přístupné bez průvodce a za hudebního doprovodu pro všechny romantické duše.

Mlsné a odvážné návštěvníky budou čekat na zámku v Litomyšli, kde od 19:00 začínají Gurmánské prohlídky. Procházka reprezentačními pokoji zámku nabídne nejen pohled do historie zámku, ale také do dějin kuchařství a cukrářství. A co by to bylo za prohlídky o jídle, kdyby nebylo možné alespoň několik receptů z archivních kuchařek ochutnat.

O začátcích a cenách jednotlivých programů je třeba se informovat na zámeckých pokladnách, nebo na oficiálních webech hradů a zámků. Vyberte si tu svou a udělejte si výlet na konci prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám