Hlavní obsah

Hradozámecká noc v Mníšku přilákala víc než tisícovku návštěvníků

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mníšecký zámek zahájil Hradozámeckou noc v sobotu 3. září už v 16.00 hodin prohlídkami pro malé děti. Následovaly prohlídky pro starší děti a dospělé. Malování zámeckých hrnků, galerie s výstavou panenek, hudba, tanec i víno. Takhle jsme se bavili na mníšeckém nádvoří.

Foto: Jana Digrinová

Čert s andělem se na mníšeckém zámku snesou. Dokonce se nechají fotografovat.

Článek

„Je to tu super, fakt se vám to povedlo. Prohlídky pro děti jsou zábavné, čerti úžasní,“ vychvalovala si prohlídku jedna z návštěvnic.

Děti v zámecké nástupní hale vítali dva čertíci. Některé se ostýchaly a ruku jim nepodaly, ale při prohlídce se smály a když v kapli viděly živého anděla, přestaly se bát úplně. Na arkádě mávaly bílé paní a ta je zvala na prohlídku do dalších místností.

„Měli jsme úplně vyprodáno a vládlo tu nadšení. Po osmé večer začala hrát na nádvoří country kapela Balzám, pil se burčák a hodně se tancovalo. Zámkem prošlo přes tisíc lidí, většina odcházela s chválou a bylo vidět, že si to opravdu užili,“ uvedla průvodkyně Hana Červená.

Vytrvalci – malí i velcí se těšili na ohňostroj, který uzavřel celou akci před půlnocí.

V současné chvíli mníšecký zámek připravuje Dny evropského dědictví. Individuální návštěvníci mohou navštívit prohlídky zdarma následující dva víkendy. V neděli 11. září od 14.00 hodin se těšte na divadelní pohádku Hadí mlýn. Co asi dělá had ve mlýně? Je hodný nebo zlý? Přijďte a dozvíte se to. 

Program EHD na zámku v Mníšku pod Brdy:

10. - 11. září – zdarma prohlídka druhého okruhu

11. září ve 14.00 hodin - Hadí mlýn – pohádka na nádvoří zámku

13. - 18. září – zdarma prohlídka prvního okruhu

Reklama

Výběr článků

Načítám