Hlavní obsah

Hradozámecká noc poprvé v Brně. O netradiční prohlídky je velký zájem

Novinky, Kateřina Konečná

Letos probíhá již šestý ročník Hradozámecké noci, která je mezi návštěvníky velice oblíbená a i letos slibuje netradiční a zajímavé zakončení letních prázdnin. Na řadě památek jsou již prohlídky beznadějně vyprodané. Velký zájem je i o prohlídky brněnské čtveřice vil.

Foto: Kateřina Konečná

Vila Stiassni

Článek

Všechny čtyři zpřístupněné vily – Jurkovičova, Löw-Beer, Stiassni a Tugendhat – se v tomto netradičním čase otevírají návštěvníkům vůbec poprvé a o prohlídky je mezi návštěvníky velký zájem. Vila Tugendhat má již nyní zcela vyprodáno.

Ve všech vilách budou probíhat komentované prohlídky a každá má pro své návštěvníky něco navíc. Vilu Tugendhat s vilou Löw-Beer pojí nejen zahrada, ale v obou vilách se můžete těšit na zajímavé jazzové a swingové koncerty. V Jurkovičově vile zase zazní cimbálová muzika.

Zcela odlišný program si zvolala vila Stiassni, kde se návštěvníci mohou těšit na příjezd manželů Stiassni historickým vozem a také na komentované promítání starých fotografií v lodžii, které jistě skvěle dokreslí představu o velice bohaté a významné historii vily Stiassni.

Program začíná v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám