Hlavní obsah

Hradozámecká noc na zámku Duchcov se blíží. Hledá se nevěsta pro Casanovu

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se bude konat na zámku Duchcov Hradozámecká noc, tentokrát pod názvem Casanova se žení. Povede se oženit záletníka a svůdce Giacoma Casanovu? V zámecké expozici si budete moci prohlédnout výstavu svatebních šatů.

Foto: Tomáš Znojemský

Casanova se žení

Článek

Oživené prohlídky zámku s Divadlem V Pytli a Casanovou v podání Petra Stolaře slibují spoustu legrace i lechtivých překvapení. Hudebně-taneční program se sólistou a choreografem Severočeského divadla Vladimírem Gončarovem, držitelem Ceny Thálie a Ceny hejtmana Ústeckého kraje za přínos v oblasti kultury, roztančí Valdštejnský sál.

 „Casanova hledá svou životní lásku, svůj ideál. Nachází ji v každé ženě. Takové jsou ženy jeho života – ideální jsou všechny, které ve svém životě potkal,“ prozrazuje představitel mladého Casanovy Vladimír Gončarov.

„Kterou si vybrat, když každá žena je ideál? Proto by měly zámek Duchcov u této příležitosti navštívit všechny ženy. Pro Casanovu budou ideálem úplně všechny. Všechny v jediné,“ dodává s úsměvem novodobý představitel věhlasného svůdníka a dobrodruha v letech Petr Stolař, principál Divadla V Pytli.

Hudebně-taneční program, který spolupořádá Kulturní centrum Duchcov, se bude konat od 18 do 19 hodin. Uslyšíte řadu slavných árií a milostných písní, kterými klasický hudební repertoár obohatili Giovanni Paisiello, Gioacchino Rossini, Camille Saint-Saëns, Nikolaï Rimski-Korsakov, Jacques Offenbach a další proslulí autoři.

Následovat budou oživené prohlídky vždy po dvaceti minutách od 19 do 20 hodin; trvání jedné prohlídky je cca 60 minut.

Podrobnější informace: www.zamek-duchcov.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám