Hlavní obsah

Hradecký rybník v Tovačově chystá víkendový výlov

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně koncem října zve město Tovačov zájemce na výlov Hradeckého rybníka, největšího z místních rybníků. Od soboty 22. do neděle 23. října mohou návštěvníci sledovat rybáře vytahující plné sítě kaprů, amurů, tolstolobiků a dalších druhů ryb.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Výlov začíná v časných ranních hodinách. Nevšední zážitek, kterým práce mistrů Petrova cechu bezesporu je, můžete navíc spojit s prohlídkou zámku Tovačov, zábavou na kolotočích či s ochutnávkami místních rybích specialit. Právě pochoutky jsou tím, co do Tovačova už léta přivádí návštěvníky z celého Olomouckého kraje.

„Z rybníka taháme průměrně pět set metráků ryb. K mání budou nejen kapři, ale i tolstolobici, amuři, štiky a sumci,“ informoval správce Hradeckého rybníka Jiří Zahradníček.

Původní tovačovské rybníky byly jako vodní příkopy součástí účinného obranného systému tovačovské tvrze. Od 16. století za Pernštejnů se začalo s jejich velmi úspěšným hospodářským využitím, díky kterému získal rod své bohatství.

Obnoveny v dnešní podobě byly rybníky – Hradecký (165 ha), Křenovský (16 ha) a Kolečko (5 ha) – po 2. světové válce. Dnes na celkové výměře 330 hektarů vodní plochy hospodaří Rybářství Přerov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám