Hlavní obsah

Hrad Malenovice zve v neděli na první dětské prohlídky

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začaly prázdniny a to je přímo ideální doba pro rodinné výlety. A zajímavé cíle mají malí i velcí návštěvníci doslova na dosah ruky. Zlínský hrad v Malenovicích navíc připravil na červenec pro dětské návštěvníky i jejich doprovod novou zajímavou akci – speciální dětské prohlídky.

Foto: Archív MJVM

Děti si mohou prohlédnout hrad dětskýma očima - bez zbytečných letopočtů, zato se spoustou příběhů

Článek

„Děti většinou nezajímají data a historické souvislosti, ale příběhy a různé zajímavosti. Také neudrží pozornost jako dospělí a pak mohou třeba ostatní velké návštěvníky trochu vyrušovat. U dětských prohlídek nic takového nehrozí, protože náplň je přímo ušitá na míru dětského návštěvníka. Hrad si v doprovodu hradní paní prohlédnou od hladomorny po věž, dozví se o tajných chodbách nebo ukrytém pokladu,“ pozval kastelán Luděk Bubeník.

Dětské prohlídky na hradě v Malenovicích jsou naplánovány na každou červencovou neděli, začíná se tedy již 1. července (další jsou naplánovány 8.7, 15.7, 22.7 a 29.7) vždy v 13.30 a 15.30 hodin.

Děti musí mít vlastní „dospělácký“ doprovod. Za běžné vstupné tak celou rodinu čeká nevšední zážitek, navíc i na tento druh prohlídky lze uplatnit zvýhodněné rodinné vstupné.

Malenovický hrad je dobře výletníkům všech věkových kategorií. V jeho blízkosti jezdí trolejbusy MHD a z centra Zlína k němu vede lesem dobře značená turistická stezka od Zimního stadionu až po hradní bránu.

Nově jsou na středověké stavbě opraveny krovy i blízké okolí hradu. Turisté na hradě najdou v předhradí památky, kterou spravuje Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, i občerstvení díky nápojovému a svačinkovému automatu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám