Hlavní obsah

Hrad Malenovice zve na noční prohlídky s tajemstvím

Novinky, Blanka Kovandová

Jak vypadají hradní sály po setmění? A má hrad v Malenovicích nějaké noční obyvatele, kteří chodbami prochází, když se za posledními návštěvníky zavřou vrata? Na tyto i další otázky najdou zájemci odpovědi v sobotu 16. července kdy se na hradě uskuteční Noční prohlídky.

Foto: Archív MJVM

Některá místa - například hradní kaple, vypadají tajemně i za denního světla

Článek

Nečekejte ovšem spořádané přesouvání po skupinkách s průvodcem. Všechny přístupné prostory včetně expozic budou volně otevřeny a návštěvníci si je budou moci prohlédnout sami.

„Při nočních prohlídkách nám stejně jako u dalších akcí pomáhá skupina historického šermu Revertar – to v jejich režii probíhá doprovodný program a její členové si vždycky vymyslí nějaké překvapení. Takže ani já dopředu neprozradím, jestli letos návštěvníci narazí v interiérech hradu na dobovou veselici s tanci, rytířský souboj nebo na strašidla a duchy. Necháme se všichni překvapit,“ uvedl kastelán Luděk Bubeník a dodal, že noční prohlídku nedoporučuje dětem do šesti let.

Akce je naplánována od 21 do 23 hodin a program poběží po celou dobu. Kromě Revertaru obsadí jeden roh nádvoří i tajemná orientální tanečnice Aaminah Safi a před vstupem do hradu bude návštěvníky vítat i stánek s jídlem a pitím.

Vstupné je pro dospělé, seniory a studenty 50 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí za noční prohlídku 30 korun. Druhou prázdninovou noční prohlídku naplánovalo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které má hrad Malenovice ve své správě, na 13. srpna.

Výběr článků

Načítám