Hlavní obsah

Hrad Malenovice si letos prohlédlo rekordních 18 tisíc návštěvníků

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká spokojenost zavládla v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně nad statistikou návštěvnosti hradu Malenovice, který hlásí další rekordy. Branami hradu letos prošlo 17 965 návštěvníků, což je o 4212 více než v loňském roce. Návštěvnost hradu stoupá každým rokem, od roku 2012 je téměř dvojnásobná.

Foto: Barbora Janečková

Na Hrad Malenovice přišlo letos rekordních 18 tisíc návštěvníků.

Článek

„Nabídli jsme lidem kromě klasických prohlídek i řadu výjimečných zážitků, akcí a zábavy pro celou rodinu. Poděkování proto patří jak návštěvníkům za jejich mimořádnou přízeň, tak i všem obětavým organizátorům akcí z našeho muzea,“ uvedl ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Pavel Hrubec.

Jak dodal, i v příští sezoně ožije hrad Malenovice kulturními a společenskými akcemi. „Přejeme si, aby se k nám lidé vraceli opakovaně. Těší nás zejména rostoucí počet rodin s malými dětmi, kterým přizpůsobujeme část programové nabídky,“ dodal Hrubec.

Hrad Malenovice ukončil návštěvnickou sezónu a nyní jej čekají plánované opravy a údržbové práce. Přesto se se svými příznivci ještě úplně neloučí.

„V sobotu 6. prosince se na hradě uskuteční tradiční Vánoční jarmark. Sváteční atmosféru podtrhne nabízený sortiment i výstava betlémů z muzejních sbírek, která bude instalována v prostorách hájenky,“ uvedla ekonomka muzea Milena Dvořáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám