Hlavní obsah

Hrad Malenovice se loučí před opravami sníženým vstupným

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Malenovice čeká plánovaná oprava statiky, která uzavře hrad pro veřejnost až do jara 2018. Návštěvníci mají v září poslední možnost navštívit oblíbené výletní místo, a to za zvýhodněné vstupné.

Foto: Barbora Janečková

Zoologická expozice se začne stěhovat.

Článek

„Vzhledem k harmonogramu prací musíme v pondělí 5. září před stěhováním uzavřít zoologickou expozici Zvířata na Zemi a člověk. V provozu zůstává prohlídkový okruh hradem a otevřena bude i barokní hájenka v předhradí s expozicemi a výstavou Malované na skle,“ uvedla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Jak dodala, v souvislosti s omezením rozsahu prohlídky zaplatí od 5. září za vstup do hradu dospělí 70 Kč, senioři a studenti 50 Kč a děti do 15 let 20 Kč. Děti do tří let věku, ZTP a pedagogický doprovod mají vstup zdarma. Rodinné vstupné nebude nabízeno.

„Od 3. října bude uzavřen celý hrad i hájenka a všechny expozice budou postupně stěhovány z hradu do náhradních skladovacích prostor,“ zdůraznila Milena Dvořáková. Od ledna 2017 do dubna 2018 budou na hradě prováděny stavební práce na statickém zajištění historické budovy a poté budou znovu obnovovány prohlídkové trasy a výstavní expozice.

„O případném konání mimořádných akcí pro veřejnost do konce letošního roku budeme včas informovat,“ nevyloučila Milena Dvořáková možnost uspořádání tradičního vánočního jarmarku na nádvoří hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám