Hlavní obsah

Hrad Malenovice ožije akcí Den pro přírodu

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celodenní program plný nejrůznějších aktivit, her, soutěží či výukových programů nabídne Den pro přírodu, který se uskuteční v pátek 10. června na hradě v Malenovicích.

Foto: archív Lísky
Článek

Lidé se mohou těšit také na prohlídku hradu a zoologické expozice, interaktivní výstava Život s hmyzem, ptačí stezku, ukázky řemesel nebo poznávání bylinek z babiččiny zahrádky.

Akci organizuje sdružení Líska ve spolupráci s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně. „Ve spolupráci s ekocentry a dalšími organizacemi připravujeme nejrůznější interaktivní stanoviště, kde si děti i dospělí například namelou mouku vlastní silou a z ní si zkusí upéct placku. Na jednom ze stanovišť lidem odhalíme původ jídel, které máme na talíři, nebo odkud pocházejí určité potraviny,“ přiblížila část programu jedna z organizátorek dne Iva Koutná z Lísky.

V areálu hradu naleznou návštěvníci také fairtradovou kavárnu, stánky s občerstvením nebo ukázky řemesel a dravců. Na muzejní zoologickou expozici hradu naváží také akce Hrátky se zvířátky. Pro děti bude připravena soutěž na téma Máme rádi přírodu. Hradem zazní i hudba. Děti si vyzkouší například bubnování na africké bubny djembe.

Program XIII. Krajského veletrhu environmentálního vzdělávání a výchovy začne v 9.00 a potrvá až do 17.00. Je vhodný pro mateřské a základní školy, školní družiny, zájmové kroužky a kluby, rodiny s dětmi i veřejnost. Místo je přístupné veřejnou dopravou ze všech směrů, parkování pro autobusy a i auta je možné v okolí hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám