Hlavní obsah

Hrad Karlštejn představuje dobývání hradu husity

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Karlštejně otevřeli pouze v měsíci dubnu speciální prohlídkovou trasu s názvem Jarní dobývání hradu.

Foto: Lukáš Kunst

Hrad Karlštejn - dřevěný spojovací most a Velká věž

Článek

V rámci projektu Národního památkového ústavu Oživlé památky připravil management hradu Karlštejn speciální prohlídkovou trasu, která návštěvníky provede po exteriérových částech hradu, které dosud nikdy veřejnosti přístupné nebyly. Nosným tématem celé trasy je 590. výročí dobývání hradu Karlštejn husity.

Prohlídka trvá 45 minut a vede bočním schodištěm Císařského paláce, přes Mariánské nádvoří, pod dřevěným spojovacím mostem mezi Malou a Velkou věží a dále pak za hradbou kolem Velké věže. Díky svému zaměření je trasa velmi vhodná pro rodiny s dětmi.

Prohlídková trasa je přístupná do neděle 29. dubna. Na prohlídku není třeba rezervaci a je možné ji absolvovat v pracovní dny v pevných časech od 11.05, 13.05 a 15.05, o víkendu pak každou celou hodinu.

Oživlé památky

Projekt Oživlé památky je celorepublikový projekt Národního památkového ústavu, který představuje hrady a zámky jako stále živá místa, kam stojí za to se vracet.

Každý měsíc v hlavní sezóně je tematicky zaměřen na jedno nosné téma. Duben byl ve znamení Jarního dobývání, v květnu čeká na návštěvníky téma Tajemství hradních kaplí, pro které hrad Karlštejn připravil naprosto exkluzivní prohlídkovou trasu hradních svatyní, do kterých bude možno vstoupit vůbec poprvé (kaple sv. Kateřiny, Kaple sv. Kříže včetně oltářní části kaple). V červnu je připraveno téma V zahradách, červenec a srpen bude v duchu Letních milostných ladění, v září se návštěvníci vypraví po stopách Dědictví antiky a podzimní říjen pak ponese téma Ozvěny lesních rohů.

Více informací na www.hradkarlstjen.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám