Hlavní obsah

Hrad Buchlov připravil oslavu Velikonoc, kvůli sněhu byl však nepřístupný

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli měla o tomto víkendu začít návštěvnická sezóna, velikonoční sněhová nadílka otevření bran hradů a zámků citelně ohrozila. Sněhová kalamita zasáhla především Zlínský a Moravskoslezský kraj.

Foto: Dagmar Šnajdarová

Bílá krása Buchlova

Článek

Hrad Buchlov připravil pro své první návštěvníky letošní sezóny oslavu Velikonoc. V sobotu čekala na návštěvníky výstava historických kostýmů v interiérech hradu a na neděli a velikonoční pondělí byly připraveny Velikonoce na hradě.

Po oba dva dny měl na I. a II. nádvoří probíhat malý řemeslný jarmark (trdelníky, keramika, šperky, šátky, mistr kovář), připraveny byly i aktivity pro nejmenší návštěvníky jako malování vajíček či pletení pomlázky.  Nepříznivé počasí však snahu organizátorů zhatilo.

V sobotu vidělo výstavu kostýmů cca 100 návštěvníků a v neděli zasypal hrad a přístupovou cestu k němu sníh a jeden z nejkrásnějších moravských hradů se stal nepřístupným.  

Pondělní doprovodný velikonoční program je zrušený. Otevřen zůstane pouze hradní areál a hradní hospůdka.

Související témata:

Výběr článků

Načítám