Hlavní obsah

Hrad a zámek Staré Hrady lákají na Velikonoční slavnosti vína a medoviny i Dračí Velikonoce

Novinky, Ivana Kvasnicová

Originální vína českých a moravských vinařů a starohradská medovina, vinný a medový jarmark, sváteční čokoláda a včelí pochoutky budou provázet Dračí Velikonoce na pohádkových Starých Hradech. Otevřeno je celé velikonoční prázdniny od čtvrtka 13. 4. až do pondělí 17. 4. včetně.

Foto: Staré Hrady
Článek

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky ve velké části světa. Jsou to svátky jara, které oslavují probouzení přírody, její plodnost, naději a lásku.

S Velikonocemi je spojeno velké množství tradic a zvyků, z nichž některé mají své kořeny až v dobách pohanských. Ve městech se v dnešní době dodržují už méně, avšak na vesnicích a v regionech se silnými folklórními tradicemi, například na Moravě, jsou stále velmi živé.

V atmosféře pohádkového hradu a zámku Staré Hrady oslavíte svátky jara zcela netradičně. 

Velikonoční prázdniny s draky

Navštívíte prohlídkové okruhy Do pohádek čaroděje Archibalda I. a podíváte se, jak slaví jarní svátky vodníci, obři, draci a jak čerti v čertovské domácnosti. Uvidíte i letošní jarní novinku -  Vodovodní draky Potrubáky - Kapkoně a Měkoně. Na hradě vás čeká svátečně naladěn dračí král Rozumbraďák XVI. a pestrobarevná dračí vejce. Na pohádkové půdě můžete zkontrolovat, jak pečlivě starohradské čarodějnice provedly jarní úklid.

Po celé velikonoční prázdniny od čtvrtka 13. 4. až do pondělí 17. 4. včetně na vás na nádvoří čekají krásné princezny, veselé  čarodějnice a rozpustilé čarocezny a čertenice. S nimi si užijete spousta zábavy, her a překvapení pro děti i dospělé. Pro každé dítko je připravena sladká čokoládová odměna.

Velikonoční slavnosti vína a medoviny 

Dračí Velikonoce budou provázet oslavy svátků jara. Kvalitní vína  z hradních sklepů českých i moravských vinařů, originální Starohradská zlatá, mandlová, ořechová i čertovská medovina a včelí pochoutky na jarmarku se spoustou čokoládových dobrot a překvapení budou po celý den lákat malé i velké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám