Hlavní obsah

Hračky, loutky i panenky v historických kostýmech na mníšeckém zámku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hračky, se kterými si hrávaly děti před sto lety, louky v životní velikosti i maličké panenky v historických kostýmech. To vše uvidíte tuto sobotu a neděli 27. - 28. srpna na zámku v Mníšku pod Brdy.

Foto: Yan Čelikovský

Pohled na zámek Mníšek pod Brdy ze zahrady.

Článek

Prohlídky jsou určeny rodinám s dětmi a jsou upraveny tak, aby nebyly příliš dlouhé a byly zábavné. Nadšené dětské zápisky i kresby v návštěvní knize svědčí o tom, že na mníšeckém zámku to laskavé paní průvodkyně  s dětmi umí.

Tento víkend návštěvníky provede babička Růženka. Podívat se společně můžete na hračky v dětském pokojíčku, na loutky v životní velikosti, které vyrobila akademická malířka Dagmar Renertová, nebo na panenky Barbie.

Ty najdete v zámecké galerii a je jich víc než sedmdesát. K vidění jsou i róby císařoven, králů a královen. Dozvíte se i zajímavosti z jejich životů a odívání.

Výklad přizpůsobujeme dětem a programy jsou vhodné pro děti od 3 do 10 let. Prohlídka Loutková trvá asi 30 minut, móda na panenkách 20 minut. S panenkami se mohou návštěvníci dokonce vyfotografovat.

Projděte se romantickou zámeckou zahradou, poseďte si u fontány, nebo si dejte kávu v Hospůdce na kus řeči, která je na nádvoří. Více informací, ceny i začátky prohlídek najdete na www.zamek-mnisek.cz.

Příští týden vás zveme na ohňostroj v rámci Hradozámecké noci.

Reklama

Výběr článků

Načítám