Hlavní obsah

Housle Pavla Šporcla a povídání lékaře Jana Měšťáka zazní ve Španělské synagoze

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komorní večer, v jehož programu se představí špičkový houslista Pavel Šporcl a doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc., připravuje Agentura VIP osobnosti. Pořad Duchovní krása trochu jinak - Pocta Paganinimu proběhne 11. června od 19 hodin v nádherných prostorách Španělské synagogy v Praze.

Foto: archiv Aleny Hájkové

Pozvánka na koncert Pavla Šporcla, který proběhne ve Španělské synagoze.

Článek

Na programu budou nejen skladby pro sólové housle J. S. Bacha, které zahraje Pavel Šporcl, ale rovněž zajímavé hovory exkluzivního hosta - lékaře Jana Měštáka na téma Jaký je dnešní svět, co nám v něm schází a co nás tady naopak obohacuje a posiluje. 

„Dnešní, alespoň ten západní svět, je, podle mého názoru, tím nejlepším v historii lidstva. Alespoň v materiální rovině. Trochu se ale vytrácí ona duchovní stránka věci, mezilidské vztahy pokulhávají. I proto jsem rád, že se tento koncert uskuteční v překrásných prostorách synagogy a budou znít mj. skladby pro sólové housle J. S. Bacha. Jeho hudba i toto posvátné místo lidi spojuje,” míní Pavel Šporcl o chystaném pořadu.

A jak připravovaný koncert ve Španělské synagoze vnímá pořadatelka, jednatelka Agentury VIP osobnosti Alena Hájková?

„Ráda bych představila naše nejlepší umělce obecenstvu z jiného úhlu pohledu,” říká zkušená organizátorka. „Myslím si, že hlubší zamyšlení nad světem, sebou samotným je právě v této době velmi důležité. Mám v plánu vytvořit cyklus koncertů, každý ale bude tematicky zaměřený originál a na zajímavém místě. Další z koncertů by měl být letos na podzim s úžasnými umělci - klavíristou, zpěvákem, skladatelem a malířem Richardem Pachmanem či operní pěvkyní Markétou Mátlovou. Nebudou chybět ani další velmi zajímaví hosté.”

Rozhovory i upoutávky na tyto výjimečné koncerty najdou čtenáři s předstihem na stránkách magazínu VIPosobnosti.eu. Vstupenky na koncert houslisty Pavla Šporcla na 11. června ve Španělské synagoze v Praze jsou již v předprodeji TicketPro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám