Hlavní obsah

Hotel Černigov zve na informační seminář Senioři v akci: Společně proti šmejdům

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvýšit informovanost o praktikách prodejců na předváděcích akcích, nabídnout konkrétní rady, jak nepodlehnout tlaku nepoctivých obchodníků a vyvolat diskuzi o trávení volného času seniorů jsou hlavní cíle informačního semináře Senioři v akci: Společně proti šmejdům.

Foto: Hotel Černigov
Článek

Akci pořádá Hotel Černigov Hradec Králové ve spolupráci s místním odborem České obchodní inspekce.

„Společenská diskuze, která se rozpoutala po loňské premiéře filmu Šmejdi, upozornila na praktiky, které se dějí na předváděcích akcích a přispěla i k legislativním změnám. V poslední době informační kampaň trochu utichla, chtěli jsme znovu podpořit debatu, která by se neměla omezit pouze na stranu nekalých obchodníků, ale zaměřit se i na podporu komunikace se seniory a jejich trávení volného času,” uvedl ředitel Hotelu Černigov Vít Kotě.

„Náš hotel jako obchodní subjekt má svázané ruce a omezenou možnost zjistit, zda firma, se kterou spolupracujeme a které pronajmeme prostory, patří k poctivým společnostem, nebo ne. Nemáme kapacitu na to, kontrolovat vše do hloubky a musíme vycházet z toho, co nám firmy sdělí,” uvedl.

Problém seniorů, kteří se stanou oběťmi prodejců na předváděcích akcích, nebo podlehnou tlaku podomních obchodníků je podle něj třeba vnímat v širším společenském kontextu.

„Musíme začít všichni u sebe, senioři jsou v dnešní společnosti tak trochu na druhé koleji. Měli bychom s nimi více komunikovat nejenom v rodině, ale také podporovat jejich aktivity, aby pro ně výjezd na převáděcí akci nebyl jedinou společenskou událostí, které se mají možnost zúčastnit. Hotel Černigov by se chtěl do tohoto pozitivního trendu zapojit, chystáme pro seniory další akce,” dodal Vít Kotě.

Informační seminář Senioři v akci: Společně proti šmejdům je otevřený všem, uskuteční se v úterý 24. června od 17:00 v Hotelu Černigov. Kromě zástupců České obchodní inspekce a dalších hostů vystoupí například seniorská skupina mužoretů (mužských mažoretů) Artróza. Vstup na akci a občerstvení z dílny Hotelu Černigov je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám