Hlavní obsah

Hostinné převálcovalo rakouský Halbturn

Novinky, Martin Němec

Osmifinále prestižního evropského poháru TT – Intercup sehráli v sobotu večer na domácí půdě stolní tenisté Tatranu KRPA Hostinné. Po tříhodinovém boji zvítězili nad silným rakouským týmem UTTC Halbturn 4:2. Postup do čtvrtfinále znamená, že se Tatran dostal výše než tuzemské extraligové týmy.

Foto: Martin Němec

Tatran KRPA Hostinné bojoval o vítězství s UTTC Halbturn tři hodiny.

Článek

Halbturn, tradiční účastník TT – Intercupu, kterému na domácí půdě patří první příčka Landesligy v sobotu padl v Hostinném. Po třech hodinách tvrdého boje a před plnou sportovní halou se trio Šváb, Kalenský a Novotný mohlo radovat.

K prvnímu utkání nastoupil Richard Šváb (CZE) a Werner Thury (AU). Byl to velmi rychlý souboj, ve třech setech zvítězil domácí hráč 3:0 a otevřel stav zápasu na 1:0 pro domácí.

Druzí nastoupili Jaroslav Kalenský (CZE) a Tibor Kun (AU). Jejich zápas trval čtyři sety, vítězství si dobrou hrou vybojoval hráč hostí skórem 1:3. Po dvou utkáních byl stav na zápasy vyrovnaný 1:1

Třetí zápas byl mezi nejnovějším členem hostinnského celku Petrem Novotným (CZE) a rakouským hráčem Andreasem Koprivou, který nastoupil za nemocnou Victorii Grafovou. Další cenný bod vybojoval domácí celek a stav na zápasy se změnil na 2:1 ve prospěch domácích.

Následovala čtyřhra, ve které je tým Hostinného pravidelně silný což potvrdilo duo Šváb – Kalenský, které vyhrálo v rychlých třech setech nad duem Kun – Kopriva.

V pátém zápase už mohlo být rozhodnuto. Za stavu 3:1 na zápasy proti sobě nastoupili hráči Šváb a Kun. Nejdelší a nejvíce napínavé pětisetové utkání, při kterém tribuna střídavě mlčela a propukala v ohlušující jásot, nakonec vyhrál halbturnský hráč 3:2 na body (11/13, 12/10, 9/11, 11/6 a 9/11). Rakouský tým začal při stavu 3:2 oživovat naděje na postup do IV. kola.

Šesté utkání ale rychle ukončilo naděje rakouského týmu. Hostinnský nováček Novotný vyprovodil Thuryho domů ve třech velmi krátkých, ale jasných setech (11/3, 11/2 a 11/8).

„Včera zvítězil týmový duch nad silnou individualitou. Naše vyrovnanost slavila úspěch, neboť soupeř se opíral o maďarského hráče Tibora Kuna, který dokázal získat oba body soupeře. Ovšem, náš kolektivní výkon podpořený skvělým publikem se ukázal nad síly týmu Halbturnu,“ uvedl trenér stolních tenistů a zároveň aktivní hráč Richard Šváb, který dal angažmá v Hostinném přednost před několika zahraničními nabídkami.

V boji o Final Four hráči Tatranu KRPA Hostinné očekávají soupeře, který jim bude vylosován 25. března.

Stolní tenis má v samotném Hostinném bohatou tradici už od roku 1945, ale letošní postup do čtvrtfinále významné evropské soutěže, které se účastní 51 týmu z 11 evropských zemí, je zatím největší úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám